main logo
1019

Conflictul transnistrean, discutat de Bolbocean și Klimenko

Secretarul de stat al Ministerului de Externe, Ruslan Bolbocean, a avut o întrevedere cu Iurii Klimenko, reprezentantul Ucrainei în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

Conflictul transnistrean, discutat de Bolbocean și KlimenkoFoto: mfa.gov.md

Oficialii au discutat despre dinamica în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, urmare a agresiunii militare împotriva Ucrainei, transmite Știri.md.

De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța menținerii păcii și stabilității pe ambele maluri ale râului Nistru.

Ruslan Bolbocean a reiterat poziția Republicii Moldova privind soluționarea pașnică, prin mijloace politice, a conflictului transnistrean în baza principiilor agreate în cadrul OSCE.

Totodată, în cadrul discuțiilor, oficialii au trecut în revistă evoluțiile în relațiile bilaterale moldo-ucrainene, fiind evidențiată intensitatea contactelor în vederea realizării diverselor proiecte de interes comun. Diplomatul moldovean a subliniat angajamentul autorităților Republicii Moldova de a continua acordarea asistenței și suportului umanitar poporului ucrainean.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării