main logo
1240

Condițiile înaintate de PSRM pentru a vota majorarea unor taxe

Fracțiunea Partidului Socialiștilor a declarat că va vota astăzi în Parlament propunerile de modificare a legii bugetar-fiscale înaintate de Guvern, dar cu anumite condiții.

Condițiile înaintate de PSRM pentru a vota majorarea unor taxeFoto: tv8.md

Principala cerință este ca, în toamnă, când vor fi discutate politicile fiscale pentru anul 2020, să se renegocieze cu Fondul Monetar Internațional pentru a reduce mai multe impozite, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Noi am numit acest Guvern și avem încredere în el. Astăzi vom vota modificările la politica fiscală, dar cu unele condiții. În lunile septembrie-octombrie, noi vom merge cu condiția ca mai multe impozite să fie renegociate cu FMI. Credem că avem capacitate să convingem și FMI-ul și alți parteneri că majorarea impozitelor nu este o soluție durabilă și fezabilă pentru economia R. Moldova.

Toți partenerii noștri din afara țării trebuie să știe că noi avem poziție, că noi știm a negocia și că noi avem capacitatea să convingem că lucrurile pot fi diferite. Guvernarea trebuie să desfășoare discuții cu mediul de afaceri, cu experții și cu cetățenii, astfel încât să fim înțeleși de cetățeni”, a declarat președintele fracțiunii PSRM, Vlad Batrîncea în cadrul unui briefing de presă.

Socialiștii cred că dezvoltarea economiei naționale, crearea condițiilor pentru mediul de afaceri și pentru agricultori pot asigura dezvoltarea durabilă a economiei. 

„Trebuie să mergem pe această linie drept prioritate și să înțelegem că finanțarea externă nu este soluția tuturor problemelor existente”, a punctat Batrîncea.

Anterior, socialiștii au criticat dur intenția Guvernului de a majora cota TVA pentru domeniul HoReCa și declarau că nu vor susține această propunere a Ministerului Finanțelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării