894
0
Condiția pusă de PSRM pentru a vota pachetul de legi antioligarhice
894
0

Socialiştii vor vota pentru pachetul de legi antioligarhice ale blocului ACUM imediat ce va fi ales speakerul Parlamentului, a declarat juristul Partidului Socialiştilor, Fadei Nagacevschi.

Foto: Stiri.md

Potrivit agenţiei Infotag, el a menţionat în cadrul emisiunii "Punctul pe azi" de la TVR Moldova că "preşedintele Parlamentului trebuie să fie un reprezentant al PSRM (Zinaida Greceanîi - "I.") şi când reprezentanţii ACUM vor accepta acest lucru, situaţia politică va fi deblocată", transmite Știri.md.

Referindu-se la pachetul de legi propus de opoziţia de dreapta, Nagacevschi a remarcat că "imediat ce va fi rezolvată problema privind procedura de numire a speakerului, se poate trece la aprobarea acestor iniţiative - totul se poate face chiar în aceeaşi zi".

El a numit drept neserioasă propunerea blocului privind numirea temporară a lui Andrei Năstase în funcţia de speaker, deoarece nu este niciun sens să numeşti preşedintele Parlamentului "pentru o săptămână", mai ales că nu există garanţii că el va pleca din funcţie.

„Iar dacă va trebui demis, socialiştii vor fi nevoiţi să apeleze la democraţi? Este absurd. De asemenea, trebuie să înţelegem că aprobarea pachetului de legi antioligarhice va fi o declaraţie de război (pentru Partidul Democrat - "I."). Cale de întors nu mai este. Dar este oare blocul ACUM pregătit pentru o astfel de confruntare? Pentru un astfel de război este necesară o coaliţie puternică, cu împărţirea sarcinilor şi responsabilităţilor", susţine juristul.

Deputatul blocul ACUM, Oazu Nantoi, a menţionat că, în această situaţie, trebuie stabilit un dialog între formaţiuni.

„Principala problemă este că discuţiile faţă în faţă au fost înlocuite cu acuzaţii. Eu am fost iniţiatorul creării grupului de lucru pentru discuţii, iar reprezentanţii ambelor forţe trebuie să se întâlnească. Teoretic, noi împărtăşim opinia despre lupta împotriva corupţiei şi despre politica socială. Prin urmare, acum trebuie să ne concentrăm asupra a ceea ce uneşte ACUM şi PSRM. Iar pentru asta trebuie să ne aşezăm la masa de negocieri", a spus el.

Citește și
article image
Kovesi a primit sprijinul Consiliului UE într-un vot de test
0
146
article image
Șornikov: Tiraspolul nu așteaptă nimic bun după...
0
115
article image
Dezvăluirile lui Viorel Morari privind restabilirea sa în...
0
1040
article image
Ce prevederi conține acordul politic semnat de PSRM și ACUM
0
270