main logo
560

Concursuri publice organizate de ochii lumii. Codreanu: Dezastru la Primărie

Concursurile publice de la Primărie sunt organizate cu abateri, iar interimatul funcției este asigurat de persoane care nici nu sunt angajate în cadrul instituției. Asta relevă constatările unui audit intern, care a cuprins activitatea a zece unități de la Primărie în perioada ianuarie - martie 2018.

Concursuri publice de ochii lumii. Codreanu: Dezastru la Primărie

O unitate audiată a încadrat personal în funcție publică fără concurs public. Alte constatări sunt neasigurarea confidențialității testelor, admiterea în următoarea etapă de concurs a persoanelor care n-au întrunit punctajul minim necesar, evaluarea rezultatelor probelor scrise fără codificarea numelui candidatului, neasigurarea plasării informațiilor privind etapele concursului în termenii transparenței”, a declarat șeful Direcției audit intern, Roman Vitiuc, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Iar termenul de asigurare a interimatului a fost în mai multe situații depășit. O problemă este și exercitarea interimatului fără executarea concursurilor publice până la șase ani sau exercitarea interimatului de către persoane neangajate în cadrul autorității publice, persoane care n-au întrunit condițiile pentru funcția specificată”, a spus Roman Vitiuc 

În Primărie este dezastru. Oamenii care prezintă o valoare sunt demotivați de faptul că sunt aduși oameni din stradă și puși ca șefi în funcție publică, când el nu are ce căuta acoloSunt oameni în Primărie care nu au avut nicio deplasare, dar au fost alții care o dată pe săptămână se duceau în deplasări. Salarii dăm, dar sunt sub limită. Astăzi la Primărie nu este nicio persoană la Resurse umane. Dacă nu venim cu alte opțiuni, o să avem probleme”, a spus primarul interimar Ruslan Codreanu. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării