main logo
349

Concursul pentru șefia PCCOCS ar putea fi anulat din nou

Dacă membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) vor decide, în cadrul ședinței din 31 ianuarie, anularea concursului pentru șefia PCCOCS, atunci concursul ar putea fi reluat aproximativ după trei luni de zile, când CSP va trece prin procedura de pre-vetting.

Concursul pentru șefia PCCOCS ar putea fi anulat din nou

Declarațiile au fost făcute în această seară de către ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Eu regret că s-a ajuns aici. Situația din jurul concursului șterbește din imaginea instituțiilor, dar atâta timp cât nu există încrederea cetățenilor nu se poate merge mai departe. Opțiunea mea este ca mâine noi să examinăm anularea acestui concurs și reluarea concursului după ce vom avea un CSP trecut prin procedura de pre-vetting. Calendaristic, aproximativ acest lucru s-ar întâmpla la final de aprilie sau început de mai. Aceasta este opțiunea, noi mâine vom discuta acest subiect”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Totodată, ministrul Justiției regretă că membrii CSP nu au trecut procedura de pre-vetting înainte de concurs.

Amintim că CSP a amânat ședința din 28 ianuarie din lipsă de cvorum. Pe ordinea de zi erau mai multe subiecte importante.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării