main logo
350

Concursul pentru funcția de judecător al Curţii Constituţionale, prelungit

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a prelungit până la 30 iulie concursul pentru funcţiile de judecător al Curţii Constituţionale.

Concursul pentru funcția de judecător al CC, prelungitFoto: stiri.md

Potrivit agenţiei Infotag, CSM a luată această decizie în şedinţa de marţi, transmite Știri.md.

Membrii CSM au motivat această decizie prin faptul că "este necesară elaborarea unor criterii de selecţie a candidaţilor".

În cadrul şedinţei, unul dintre candidaţii la funcţia de judecător, Domnica Manole, a propus extinderea concursului, pentru ca "societatea civilă să se poată familiariza cu CV-urile şi persoana candidaţilor". Un alt candidat, Teodor Cârnaţ, şi-a exprimat nedumerirea faţă de decizia CSM.

În total, la concursul pentru ocuparea a două funcţii vacante de judecători ai Curţii Constituţionale din partea CSM participă 14 persoane. Printre candidaţi se numără încă două femei - fostele magistrate ale Curţii Supreme de Justiţie, Iulia Sîrcu şi Tatiana Răducanu. Pe 26 iunie 2019, întreaga componenţă a Curţii Constituţionale a demisionat după ce, pe 15 iunie, şi-a anulat propriile decizii care au dus la dualitate de putere şi la criza politică în ţară.

În şedinţa de marţi, CSM a respins toate cele şase candidaturi pentru funcţiile vacante de judecători la Curtea Supremă de Justiţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării