main logo
706

Concursul de la PCCOCS, în aer: Ședința CSP, amânată din lipsă de cvorum

Lipsă de cvorum din nou la ședința Consiliului Superior al Procurorilor. Membrii Consiliului urmau să examineze 12 subiecte, printre care și demisia in corpore a membrilor Comisiei speciale de preselecție a candidaților pentru șefia PCCOCS.

Concursul de la PCCOCS, în aer: Ședința CSP, amânată din lipsă de cvorum

„Este data de 2 februarie 2023, ora 09:36. Ședința CSP se declară deschisă. După cum vedeți dumneavoastră, astăzi în ședință avem în format fizic, cât și online, dar nu este întrunit cvorumul necesar pentru a declara această ședință deliberativă. Ne cerem scuze. Nu este posibil să desfășurăm ședința…”, a declarat șefa CSP, Angela Motuzoc, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md. 

La ședința de astăzi au fost prezenți doar opt membri. A lipsit inclusiv ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Următoarea ședință a CSP va avea loc joi, 9 februarie, începând cu ora 09:00.

Amintim că, în dimineața zilei de ieri, 1 februarie, toți membrii Comisiei speciale de preselecție a candidaților pentru șefia PCCOCS au demisionat.

În data de 31 ianuarie, membrii Consiliului Superior al Procurorilor au votat împotriva anulării concursului de la șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), deși ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a insistat pentru anularea imediată a acestuia. Așadar, concursul pentru șefia PCCOCS va continua.

Întrebat de jurnaliști ce are de gând să facă mai departe, Litvinenco a spus că va încerca să găsească soluții legale pentru anularea acestuia.

Iulian Groza, membru al Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de șef al PCCOCS, a anunțat cu câteva zile în urmă că ar fi fost intimidat și a cerut CSP-ului să anuleze imediat concursul de la PCCOCS. Groza susținea că „acest concurs este lovit de vicii, iar integritatea și credibilitatea procesului de selecție și a rezultatelor concursului sunt afectate grav.”

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării