main logo
359

Comuniștii au marcat 25 de ani în cadrul unei plenare festive

Sâmbătă, la Palatul Republicii a avut loc plenara Comitetului Central al Partidului Comuniştilor, dedicată împlinirii a 25 de ani.

Comuniștii au marcat 25 de ani în cadrul unei plenare festive

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la un comunicat al PCRM, la eveniment au participat comunişti din toate raioanele republicii, dar şi lideri şi reprezentanţi ai partidelor comuniste din Rusia, Ucraina, Kazahstan, Kârgâzstan şi Azerbaidjan. Cu mesaje de felicitare au venit şi comuniştii din Transnistria, inclusiv soţia şi fiul liderului comuniştilor transnistreni, Oleg Horjan, care a fost arestat la Tiraspol în iunie.

La plenară, raportul principal a fost prezentat de preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, care a reamintit succesele partidului în anii de guvernare 2001-2009 şi a criticat actuala guvernare proeuropeană, transmite Știri.md.

Cu un cuvânt de salut a venit şi secretarul Comitetului Central al Partidului Comunist din Federaţia Rusă, Kazbek Taisaev, care, cu ocazia aniversării, a transmis un mesaj solemn al preşedintelui Comitetului Central al Partidului Comunist din Federaţia Rusă, Ghenadie Ziuganov.

De asemenea, el a înmânat distincţii mai multor comunişti moldoveni, în special "Ordinul prieteniei" al PC al URSS pentru Vladimir Voronin, ordinul "100 de ani de la înfiinţarea Komsomolului leninist" foştilor lideri ai Komsomolului din RM, Inna Şupac şi Denis Iachimovschi, precum şi actualul lider, Diana Caraman.

Liderul Partidului Comunist din Ucraina, Petro Simonenko, le-a dorit tovarăşilor moldoveni "să se opună împreună împotriva regimului criminal", a exprimat sprijinul din partea tovarăşilor ucraineni, care, la fel ca şi comuniştii din Moldova, activează în condiţii politice dificile.

La finele plenarei, a fost adoptat în unanimitate "Adresarea către poporul Moldovei" cu propunerea "de a se uni în numele Republicii Moldova şi al viitorului său pentru a depăşi sărăcia, degradarea, trădarea".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării