main logo
1284

Compania de asigurări a lui Ilan Şor a ajuns sub lupa autorităţilor

În cadrul ședinței din 8 iulie 2019, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a decis să aplice o serie de măsuri contra companiei Klassika Asigurări şi acţionarilor săi.

Compania de asigurări a lui Ilan Şor a ajuns sub lupa autorităţilor

Astfel CNPF a decis efectuarea unui control tematic privind respectarea de către Klassika Asigurări SA a cadrului normativ "aferent calității activelor admise la acoperirea fondului asiguraților, nivelului ratei de solvabilitate și coeficientului de lichiditate la situația din 31.03.2019, precum și plenitudinii activelor la situația din 30.06.2019", transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Drepturile lui Ilan Şor suspendate

Totodată CNPF a decis avizarea acționariatului companiei Klassika Asigurări "privind suspendarea de jure a drepturilor de acționar, urmare a nerespectării Legii cu privire la asigurări". În ce au constat aceste încălcări nu este specificat, în comunicatul CNPF.

Administraţia companiei a refuzat să discute cu reporterul mold-street.com, invocând faptul că ar fi foarte ocupată.

De notat că potrivit raportului anual pentru 2018 compania a înregistrat anul trecut venituri de circa 125 milioane lei şi un profit de 10,3 milioane lei. Rezultatele financiare au fost practic la acelaşi nivel cu anul 2017.

Compania are în prezent un capital social de 26,95 milioane lei, deţinut de firma Avantage SRL, afiliată familiei lui Ilan Şor. În consiliul de administraţie al Klassika Asigurări apar mai multe persoane apropiate fostului primar de Orhei, inclusiv deputaţii Denis Ulanov şi Viorel Melnic.

Ultima are un capital social de 21,665 milioane lei, iar ca asociaţi sunt deputatul Ilan Şor (condamnat la 7,5 ani închisoare) cu o cotă de 0,89% (193.500 lei) şi firma DFM SRL cu 99,1% (circa 21,47 milioane lei).

Ultima se ocupă de afacerea duty free a familiei Şor şi aparţinea până la începutul lunii iunie Ilonei Şor.

Compania a fost vândută și în loc de Ilona Șor, acum are trei asociați: Alexandru Vîlcu (30%), Viktor Iakovlev din Ucraina (30%) şi Andriy Minayev din Germania (40%). Administrator este Andriy Minayev.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării