751
0
Compania Danube Logistics, despre dezvăluirile lui Filat: Speculații
751
0

Declarațiile lui Vlad Filat precum că beneficiarul real al Danube Logistics, proprietarul și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești (PILG) ar fi „cineva din Republica Moldova”, și nu olandezi sunt false.

Foto: IPN

Danube Logistics a răspuns la o solicitare a Centrului de Investigații Jurnalistice din Moldova că nu are și nu a avut niciodată ca beneficiar legal sau real vreo persoană din Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la Anticoruptie.md.

Compania a relatat că fostul prim-ministru a avut numeroase întâlniri cu reprezentanții Danube Logistics, cu diverse ocazii, atât la Chișinău, cât și în cadrul vizitelor sale în port în 2010–2011. În cadrul acestor vizite, au subliniat reprezentanții firmei, Vlad Filat nu a menționat niciodată că Guvernul condus de el nu ar deține informații cu privire la actele aferente PILG.

Totodată, Danube Logistics SRL a precizat că este o subsidiară deținută integral de către compania olandeză Danube Logistics Holding BV. Beneficiar legal și final al holdingului olandez este cetățeanul Germaniei Thomas Moser.

Citiți mai mult pe Anticoruptie.md.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter