main logo
442

Comisia securitate națională a amânat audierile privind interceptările

Comisia securitate națională, apărare și ordine a amânat ședința preconizată pentru 4 decembrie, în cadrul căreia urmau să fie organizate audieri cu privire la interceptări.

Comisia securitate națională a amânat audierile privind interceptărileFoto: ziua.ro

Motivul invocat este faptul că, miercuri dimineața, se va convoca în ședință Consiliul Suprem de Securitate pe lângă Președintele Republicii Moldova, în cadrul căreia va fi examinat și subiectul interceptării ca măsură specială de investigații, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Precizăm că audierile au fost anunțate de fostul președinte al Comisiei securitate națională, Chiril Moțpan. În urma redistribuirii comisiilor parlamentare, președinte al acestei comisii a devenit deputatul PDM Alexandru Jizdan.

S-a întâmplat la o săptămână după ce Chiril Moțpan a prezentat o listă cu mai multe persoane interceptate de fostul regim.

Este vorba de jurnaliști, activiști civici, lideri ai opoziției, oameni de rând care au participat la proteste, profesori etc. 

Printre jurnaliștii care ar fi fost interceptați figurează mai mulți actuali și foști angajați ai postului de televiziune Jurnal TV.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării