main logo
1092

Comisia privind frauda bancară o va audia pe ex-președinta Victoriabank

Comisia de anchetă cu privire la investigarea fraudei bancare îl va audia repetat pe Anatol Arapu și pe Natalia Politov-Cangaș.

Comisia privind frauda bancară o va audia pe ex-președinta Victoriabank

Miercuri, 21 august, Comisia de anchetă îl va audia pe fostul ministru al Finanțelor, iar, în contextul informației obținute de la Veaceslav Platon și foștii lui consilieri, pe Natalia Politov-Cangaș, fostă președintă Victoriabank, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

În cadrul unui interviu acordat pentru TV8, Platon a vorbit despre formarea unei „datorii artificiale” de două miliarde de lei a Băncii de Economii față de „Victoriabank”. Controversatul om de afaceri a menționat că „Victoriabank” trebuie să întoarcă banii.

Potrivit lui Alexandru Slusari, după Arapu și Politov-Cangaș, membrii comisiei vor decide dacă va fi audiat și Vlad Filat.

„Totodată, Comisia a luat ca bază primul draft al Raportului și a împărțit sarcinile între membrii privind completarea și îmbunătățirea acestuia”, a scris președintele comisiei pe pagina sa de Facebook.

Anterior, Slusari spunea că în luna august va fi pregătit „un raport cronologic începând cu anul 2011”.

Recent, deputatul a înregistrat în Parlament un proiect prin care solicită prelungirea activității comisiei de anchetă de la 90 la 120 de zile – până la 10 octombrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării