14 aug, 2019 12:20
892
0
Comisia privind frauda bancară o va audia pe ex-președinta Victoriabank
14 aug, 2019 12:20
892
0

Comisia de anchetă cu privire la investigarea fraudei bancare îl va audia repetat pe Anatol Arapu și pe Natalia Politov-Cangaș.

Miercuri, 21 august, Comisia de anchetă îl va audia pe fostul ministru al Finanțelor, iar, în contextul informației obținute de la Veaceslav Platon și foștii lui consilieri, pe Natalia Politov-Cangaș, fostă președintă Victoriabank, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

În cadrul unui interviu acordat pentru TV8, Platon a vorbit despre formarea unei „datorii artificiale” de două miliarde de lei a Băncii de Economii față de „Victoriabank”. Controversatul om de afaceri a menționat că „Victoriabank” trebuie să întoarcă banii.

Potrivit lui Alexandru Slusari, după Arapu și Politov-Cangaș, membrii comisiei vor decide dacă va fi audiat și Vlad Filat.

„Totodată, Comisia a luat ca bază primul draft al Raportului și a împărțit sarcinile între membrii privind completarea și îmbunătățirea acestuia”, a scris președintele comisiei pe pagina sa de Facebook.

Anterior, Slusari spunea că în luna august va fi pregătit „un raport cronologic începând cu anul 2011”.

Recent, deputatul a înregistrat în Parlament un proiect prin care solicită prelungirea activității comisiei de anchetă de la 90 la 120 de zile – până la 10 octombrie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter