main logo
1087

Comisia juridică a aprobat ridicarea imunității lui Cebotari

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a aprobat cu majoritatea de voturi solicitarea procurorului general de ridicare a imunității deputatului democrat Vladimir Cebotari.

Comisia juridică a aprobat ridicarea imunității lui Cebotari

Anunțul a fost făcut de Sergiu Sîrbu, care a spus ce fapte i se incriminează lui Cebotari, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

În privința deputatului Petru Jardan, examinarea solicitării a fost amânată, pentru că acesta nu este prezent și trebuie să fie informat din timp, potrivit procedurii.

Democrații califică acțiunile procurorilor drept o „comandă politică”. „Suntem împotriva acestui show de prost gust și a acestor acțiuni de intimidare politică…Taman în ziua în care dl Cebotari s-a înregistrat la alegeri…Suntem siguri că Vladimir Cebotari este absolut nevinovat și dacă cineva este vinovat, atunci sunt cei din Guvern”, a declarat deputatul Sergiu Sîrbu.

Democratul mai spune că cererea procurorului general este neîntemeiată. „I se impută că membrii comisiei de concesionare nu au respectat condițiile de concesionare, că s-a introdus acea taxă pentru modernizare și abuz în serviciu. El a fost un membru al comisiei de selecție, dar condițiile contractului au fost negociate de Guvern. Pe fapt, s-a pornit dosarul în 2014, iar peste cinci ani Procuratura se autosesizează”, a comentat  Sergiu Sârbu.

Acesta a fost indignat și de faptul că procurorul ar minți că nimeni nu știa că el va veni în Parlament. „Procurorul s-a jurat că nimeni nu știa. Ei de ieri știau că vine procurorul”, afirmă Sîrbu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării