main logo
914

Comisia juridică a aprobat ridicarea imunității deputatului Petru Jardan

Comisia juridică a aprobat ridicarea imunității lui Petru Jardan, deputat din partea Partidului Șor.

Comisia juridică a aprobat ridicarea imunității deputatului Jardan

Despre acest lucru a anunțat deputatul Sergiu Litvinenco:

"Comisia juridică, numiri și imunități, urmare votării secrete, cu votul a șase deputați PRO și doi deputați CONTRA, a constatat existenţa motivelor temeinice pentru acceptarea cererii Procurorului general interimar în privința ridicării imunității deputatului în Parlament Petru Jardan. 

Raportul Comisiei juridice, numiri și imunități va fi prezentat Biroului Permanent care urmează să ia decizia cu privire la includerea acestei chestiuni în ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului", se arată în postare.

„Nu sunt în țară acum, dar să nu creadă cineva că am fugit și mă ascund. Am ceva aici și mă întorc în țară luni sau marți”, a declarat Jardan pentru TV8.md.

Deputatul mai spune că nu se aștepta să-i fie ridicată imunitatea, chiar dacă lucrurile care se întâmplă în ultimele zile dădeau de bănuit.

„În contextul celor ce se întâmplă, nu excludeam absolut nimic, dar oricum a fost o surpriză. Nu cunosc motivele, dar o să vin și o să aflu mai multe”, a adăugat parlamentarul.

Știri.md amintește că ieri, 19 septembrie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a cerut ridicarea imunității lui Petru Jardan.

"Deputatul Petru Jardan în perioada 2012-2014, atunci când deținea funcția de director interimar al Aeroportului Internațional Chișinău a comis abuz de serviciu, prin faptul că a creat condițiile necesare pentru concesionarea Aeroportului. Mai mult, pe când era membru al Grupului de lucru pentru elaborarea studiului de fezabilitate al acestui parteneriat public-privat, deputatul a acționat în interesul unui grup criminal organizat și a indicat condiții de concesionare în defavoarea statului. Aceasta a inclus și păstrarea taxei de modernizare de 9 euro per pasager la plecare pentru concesionar, dar și necesitatea selectării concesionarului prin concurs închis", explică Procuratura.

Prin urmare, după semnarea contractului de concesionare a Aeroportului, în anul 2013, Petru Jardan a devenit administrator al companiei Avia Invest, iar Ilan Șor a devenit președinte al Consiliului de administrare. În aceste noi calități, aceștia au „fructificat”, de comun cu deputatul Vladimir Cebotari și alte persoane, rezultatele schemei criminale pe care au pus-o la cale", menționează Procuratura.

Știri.md amintește că astăzi, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat ridicarea imunității deputaților Vladimir Cebotari (PDM) și Petru Jardan (Partidul Șor)".

Ulterior, deputatul Partidului Democrat Vladimir Cebotari a afirmat că se cere ridicarea imunității sale pentru a fi cercetat în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, pentru că el a făcut parte din Comisia juridică care a pregătit contractul de concesiune.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării