main logo
452

Comisarul european Johannes Hahn vine la Chișinău

Comisarul european pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Johannes Hahn, va veni în această săptămână la Chişinău pentru a purta discuţii cu noul Guvern, condus de Maia Sandu.

Comisarul european Johannes Hahn vine la ChișinăuFoto: jugmedia.sr

Potrivit Infotag, despre aceasta el a comunicat jurnaliştilor luni, în faţa sediului Consiliului Afacerilor Externe al UE din Luxemburg, transmite Știri.md.

Comisarul european a spus că dialogul cu Chişinăul se va referi inclusiv la dezgheţarea asistenţei macrofinanciare acordate Moldovei din partea UE.

"Le-am spus deja fostelor autorităţi ale Moldovei că pentru acest lucru există un set de condiţii: trebuie implementate o serie de reforme majore, trebuie clarificată situaţia cu scandalul bancar", a spus Hahn.

Potrivit lui, una dintre principalele sale aşteptări din partea noului Guvern este "reforma profundă a sistemului justiţiei".

"Vom discuta probleme importante cu noua guvernare a Moldovei. Dacă aceasta va putea accelera procesul de reformă, atunci suntem gata să reluăm finanţarea Republicii Moldova", a subliniat Comisarul european.

UE a decis să blocheze acordarea asistenţei macrofinanciare către Moldova în valoare de 100 de milioane de euro (dintre care 40 mil. euro sub formă de grant) în iulie 2018. 

Motivul pentru această decizie a servit nerecunoaşterea alegerilor primarului Chişinăului, care au fost câştigate de candidatul opoziţiei, Andrei Năstase.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării