465
1
Comisarul european Johannes Hahn va veni la Chișinău. A avut o discuție cu Maia Sandu
465
1

Astăzi, comisarul pentru politica europeană de vecinătate și negocierile de extindere, Johannes Hahn a avut o discuție cu prim-ministrul Maia Sandu despre ultimele evenimente din țară.

Comisarul a declarat că va veni la Chișinău cât de curând va fi posibil, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Johannes Hahn a salutat tranziția pașnică a puterii și a felicitat prim-ministrul Maia Sandu pentru demersurile pe care le-a întreprins în agenda de reformă a guvernului. El a apreciat intenția primului-ministru de a continua reformele cele mai urgente, inclusiv cele discutate anterior cu UE.

Comisarul Hahn a subliniat disponibilitatea Uniunii Europene de a colabora cu noul Guvern.

Acesta a menționat că prim-ministrul are susținerea substanțială a UE și consilierea poate fi mobilizată rapid odată ce condițiile sunt îndeplinite și noul Guvern oferă cetățenilor, inclusiv în ceea ce privește economia și când vine vorba de respectarea statului de drept, reforma judiciară și asigurarea media pluralității.

Atât comisarul Hahn, cât și premierul Sandu au confirmat angajamentul reciproc pentru punerea în aplicare consolidată și consecventă a Acordului de asociere cu zona sa de liber schimb respectând pe deplin principiile sale fundamentale de respectare a statului de drept și a democrației.

Comisarul a declarat că va veni la Chișinău cât de curând va fi posibil.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter