main logo
346

Colaborarea moldo-germană în domeniul migrației, discutată la MAEIE

Colaborarea moldo-germană în domeniul migrației a fost discutată la MAEIE de către secretarul general de stat, Mihail Căpățînă, cu şeful-adjunct al Direcţiei Migraţie din cadrul Ministerului federal de interne al Germaniei, Christian Klos.

Colaborarea moldo-germană în domeniul migrației, discutată la MAEIE

Mihail Căpățînă și Christian Klos au constatat nivelul avansat al cooperării bilaterale în domeniul migrației, menționând stabilirea unui dialog eficient între instituțiile competente ale celor două state și în cadrul diferitor organizații internaționale, transmite Știri.md.

În context, părțile au convenit asupra continuării dialogului la nivel de experţi şi a implementării unor proiecte comune, în baza experienţei altor state, în vederea gestionării fluxului migraţional şi respectării regimului de călătorii în statele UE.  

Christian Klos a apreciat eforturile autorităților de la Chișinău în implementarea Acordului de readmisie dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi a încurajat iniţiativele şi măsurile suplimentare care pot fi realizate pentru a reduce riscul migraţiei ilegale, numărul solicitanţilor de azil în spaţiul Schengen şi consecinţele acestora.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării