main logo
681

Cojuşko: Promisiunile electorale neîndeplinite trebuie pedepsite

Activistul ucrainean Nikolai Cojuşko consideră că în Constituţiile Ucrainei şi Moldovei trebuie introdusă o prevedere privind răspunderea penală pentru promisiunile electorale neîndeplinite.

Cojuşko: Promisiunile electorale neîndeplinite trebuie pedepsite

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, Cojuşko a amintit că Moldova a trecut deja prin ciclul electoral sub forma alegerilor parlamentare, iar ucrainenii urmează să-şi aleagă preşedintele pe 31 martie, în care se pun mari speranţe, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

„Ucrainenii aşteaptă schimbări în economie, în sfera socială, în relaţiile internaţionale, reducerea tarifelor şi creşterea salariilor şi pensiilor, precum şi alte beneficii sociale”, a spus Cojuşko.

Potrivit lui, sondajele de opinie publică arată că lider în cursa prezidenţială este showmanul Vladimir Zelensky, pentru care aproximativ 35% din alegători sunt gata să voteze. Acesta este urmat de actualul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko - 18,9%, precum şi de fostul prim-ministru Iulia Timoşenko - 17,5%.

Activistul a remarcat că, la toamnă, în Ucraina vor avea loc alegeri parlamentare, de aceea cetăţenii ucraineni se uită la Moldova, unde a fost deja ales noul Parlament, cu speranţa de a vedea schimbările pozitive care pot apărea şi în Ucraina.

Întrebat de jurnalişti despre atitudinea candidaţilor la preşedinţie faţă de problema studiului în limba maternă pentru etnicii români şi moldoveni care locuiesc compact în regiunile Cernăuţi, Odesa şi Transcarpatia, el a spus că programele electorale ale principalilor candidaţi prevăd stabilirea relaţiilor de prietenie cu vecinii.

Cojuşko a subliniat că în Ucraina nu poate fi decât o singură limbă de stat, însă problema studiilor în limba maternă poate fi transmisă administraţiilor regionale cu introducerea modificărilor corespunzătoare în legislaţie de către Rada Supremă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării