main logo
414

Codreanu: Situația la Piața Centrală devine stabilă

Primarul interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, susţine că situaţia de la Piaţa Centrală din Capitală devine stabilă.

Codreanu: Situația la Piața Centrală devine stabilăFoto: stiri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a comunicat jurnaliştilor luni, după şedinţa operativă a primăriei, menţionând că situaţia la piaţă este în continuare dificilă, dar noul director al pieţei (numit vineri, 28 iunie), Iurie Vasilenco, a dat asigurări că "agenţii economici revin la regimul normal de activitate", transmite Știri.md.

"Scopul principal al primăriei în legătură cu activitatea pieţei este de a opri taxele ilegale percepute de la agenţii economici. În acest scop, în week-end, poliţia a efectuat controale la întreprinderea municipală. De asemenea, a început un audit al tranzacţiilor financiare pe piaţă, precum şi al contractelor încheiate", a spus primarul.

Comentând punerea sechestrului pe conturile întreprinderii municipale, el a spus că aceasta este "o măsură temporară, care a durat doar câteva ore, în perioada schimbării conducerii".

Codreanu a recunoscut că aşteaptă acţiuni concrete "din partea Procuraturii Anticorupţie şi Centrului naţional Anticorupţie" şi că experienţa noului director "în calitate de fost ofiţer al organelor de drept (pentru combaterea crimelor economice - "I.") va contribui la stabilizarea situaţiei în întreprindere".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării