main logo
385

Codreanu: Managementul deșeurilor din orașul Riga, exemplu pentru Chișinău

Modelul de management al deșeurilor din orașul Riga ar putea servi drept exemplu pentru dezvoltarea domeniului similar din municipiul Chișinău.

Codreanu: Managementul deșeurilor din Riga, exemplu pentru Chișinău

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, aflat în deplasare în Letonia, a vizitat întreprinderea municipală „Getlini Eko” a orașului Riga și s-a arătat impresionat de modul de gestionarea serviciului public de colectare, depozitare și prelucrare a deșeurilor din țara gazdă, transmite Știri.md.

Ruslan Codreanu și-a exprimat speranța de a prelua la Chișinău din experiența colegilor letoni, la capitolul gestionare modernă, tehnologică și ecologică a deșeurilor. 

„Au creat un ciclu închis prin activitățile sale, care se completează reciproc: procesează și prelucrează deșeurile din care ulterior se produce energie electrică și termică ecologică. Îmi doresc un astfel de management al deșeurilor și pentru Chișinău”, a conchis edilul Capitalei.

De asemenea, în cadrul vizitei, au fost stabilite relații de colaborare și schimb de experiență dintre cele 2 orașe, care presupune instruirea specialiștilor de la Î.M. „Autosalubritate”, după modelul leton de management al deșeurilor. 

Totodată, în luna februarie anul viitor, reprezentații „Getlini Eko” vor vizita în întreprinderea municipală pentru a oferi suport în reorganizarea serviciului de gestionare a deșeurilor din capitală.

Menționăm că, în perioada 11-13 decembrie, o delegație a Primăriei municipiului Chișinău efectuează o vizită de lucru în Letonia, orașul Riga.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării