18 feb, 2019 11:56
872
1
Codreanu: Autobuzele din PMAN nu sunt ale municipalității
18 feb, 2019 11:56
872
1

Autobuzele din Piața Marii Adunări Naționale nu sunt proprietatea municipalității, ci doar o expoziție amenajată de agentul economic care a câștigat licitația de circa 80 de milioane de lei.

Despre aceasta a anunțat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Expoziția va putea fi văzută până la alegerile parlamentare, 24 februarie curent.

„Parcul Urban de Autobuze, Primăria, nu a încheiat niciun contract cu agentul economic pentru livrarea de autobuze. Ele astăzi nu sunt proprietatea municipiului. Vor fi proprietatea municipiului doar după semnarea contractului oficial. Astăzi este expoziția din partea agentului economic și toate întrebările care țin de amplasarea autobuzelor în PMAN, mai bine ar fi să-l întrebați agentul economic. Dânsul a depus o cerere prealabilă ca noi să autorizăm o expoziție în perioada 14-24 februarie”, a declarat Codreanu.

Cererea pentru autorizare a fost depusă la 12 februarie curent, iar la 14 februarie, autorizația a fost aprobată.

Contractul dintre Primăria Chișinău și agentul economic desemnat câștigător urmează să fie semnat la data de 20 februarie, în cazul în care celălalt ofertant nu va depune nicio contestație.

„Urmează să expire 11 zile, timp în care celălalt ofertant poate să depună contestații. Nu cunosc la ziua de astăzi dacă a fost depusă contestația sau nu. Dacă ce expiră cele 11 zile și nu este depusă nicio contestație pe data de 20, noi avem tot dreptul să semnăm contractul cu celălalt agent economic”, a declarat Codreanu.

Menționăm că la 16 februarie curent, 25 de autobuze ISUZU au fost expuse în PMAN.

„Am făcut tot posibilul ca chișinăuienii să aibă transport de calitate”, a scris atunci, pe pagina sa de Facebook, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Menționăm că firma care a câştigat licitaţia este un offshore care are fondatori de origine turcă, dar e înregistrată în regiunea separatistă Ciprul de Nord, mai exact într-o zonă economică liberă din portul Famagusta.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter