main logo
503

Codreanu: Angajații din Primărie care mă susțin, intimidați sau eliberați din funcții

Șefii de întreprinderi și de direcții din cadrul Primăriei Chișinău ar fi primit indicații pentru a nu-și prezenta semnăturile în susținerea candidatului independent Ruslan Codreanu în cursa electorală.

Codreanu: Angajații din Primărie care mă susțin, intimidați și eliberați

Despre aceasta a anunțat ex-primarul interimar al Capitalei în cadrul unei conferințe de presă, unde a menționat că persoanele care deja și-au depus semnătura pentru susținerea acestuia sunt intimidate sau chiar eliberate din funcții, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Cea mai mare problemă a Primăriei este că unii o văd ca pe o tribună politică, iar alții ca o vacă de muls. La două luni de la demisia mea, sectoarele orașului, întreprinderile municipale deja sunt împărțite pe culori politice. S-a dat indicații la fiecare șef de direcție, fiecare spital municipal, fiecare întreprindere să nu fiu susținut în campania de colectare de semnături”, a declarat Ruslan Codreanu.

Fostul edil al Capitalei nu a dat niciun nume de partid, însă susține că „tot cei care au dat indicații se duc la conferințe municipale și țin discursuri politice de la tribune”.

O altă încălcare comisă, în opinia lui Codreanu, este că li s-a cerut să prezinte copiile buletinelor de identitate ale membrilor grupului de inițiativă, ceea ce nu se prevede în regulamentul CEC.

„De la noi s-au cerut copiile fiecărui membru din grupul de inițiativă. Deși oamenii au acces la baza de date și pot verifica foarte ușor persoana și semnătura acesteia”, a mai adăugat Codreanu.

Codreanu a mai adăugat că funcționarilor Primăriei Chișinău li se dau indicații „ca să nu îndrăznească să semneze” pentru candidatura sa.

„Foarte multe persoane care ne-au susținut cu semnătura lor fie au fost intimidate telefonic sau chiar s-a mers până la eliberarea din funcție, ceea ce este inadmisibil. Am primit telefoane de la angajați ai Primăriei și mi-au spus că ei sunt intimidați ca să iasă în stradă să-și pună semnătura. Pe coridoare la ei se strigă: „să nu îndrăznești să semnezi pentru Codreanu”, mai spune fostul viceprimar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării