main logo
547

Cleverly: A ajuta Moldova înseamnă a ajuta Ucraina în război

Ministrul pentru afaceri externe şi dezvoltare internaţională al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, James Cleverly, a spus că "cea mai bună asistenţă militară pentru Moldova va fi sprijinirea Ucrainei în războiul împotriva Rusiei".

Cleverly: A ajuta Moldova înseamnă a ajuta Ucraina în război

Potrivit "INFOTAG", el a declarat acest lucru la Chişinău, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, transmite Știri.md.

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor cu privire la posibila asistenţă militară acordată republicii, el a spus că în acest moment nu există ameninţări militare directe împotriva Moldovei.

"Am luat act de faptul că ameninţările militare directe au fost reduse prin retragerea Rusiei în sudul Ucrainei. Acum trebuie să ajutăm Ucraina să se apere. Ei trebuie şi vor primi tehnologie şi echipamente moderne conform standardelor NATO. Şi le vor folosi pentru a se apăra împotriva agresiunii ruse. Acum, a ajuta Moldova înseamnă a ajuta Ucraina în război. (...). L-am întrebat pe Nicu Popescu ce poate face Marea Britanie pentru a ajuta Moldova. Iar el a răspuns: "Ajutaţi-i pe ucraineni să se apere". Şi asta arată că moldovenii au o înţelegere strategică a esenţei conflictului de la graniţa lor. Şi aceasta merită ajutorul nostru", a subliniat ministrul britanic.

Totodată, el a menţionat că Republica Moldova se confruntă cu numeroase ameninţări hibride.

"Reducerea aprovizionării cu resurse energetice a Moldovei nu este o acţiune întâmplătoare a Rusiei. Aceasta este o parte integrantă a pedepsei pe care Vladimir Putin încearcă să o aplice poporului Moldovei. El crede că Moldova a făcut o greşeală integrându-se mai strâns în familia europeană extinsă. Dar ştim că Republica Moldova este pe drumul cel bun - pe calea democraţiei, consolidării instituţiilor statului, crearea unei justiţii independente, care să lupte împotriva corupţiei. Moldova face ceea ce trebuie. Şi pentru asta, cu aroganţa sa caracteristică, Putin caută să pedepsească Moldova - pentru că a făcut ceea ce trebuie", a subliniat Cleverly.

Potrivit lui, din acest motiv Marea Britanie a făcut apel la ţările europene să sprijine Moldova în drumul său către Uniunea Europeană.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării