main logo
931

Ciucă, către Recean: Ușa Guvernului României rămâne permanent deschisă

Prim-ministrul român, Nicolae Ciucă, a reiterat sprijinul României pentru R. Moldova, în cadrul unor declarații de presă comune alături de premierul moldovean, Dorin Recean.

Ciucă, către Recean: Ușa Guvernului României rămâne permanent deschisăFoto: gov.ro

„Apreciem că această primă deplasare a avut loc în România, ceea ce este o dovadă a relațiilor foarte bune dintre Chișinău și București. Vă asigur, domnule prim-ministru, de tot sprijinul nostru în îndeplinirea măsurilor ambițioase pe care vi le-ați asumat în realizarea reformelor, consolidarea economiei, a rezilienței și securității statului, precum și în avansarea parcursului european al R. Moldova”, a declarat Ciucă, transmite Știri.md.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au salutat evoluția excelentă a relațiilor bilaterale. La fel, s-a discutat despre situația de securitate cu accent pe consecințele asupra R. Moldova pe plan de securitate, economic și energetic.

„L-am asigurat pe omologul meu de susținerea de neclintit a României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova în frontierele sale recunoscute internațional. România va continua să promoveze în plan european măsuri în domeniul securității, al rezilienței, obiectivul fiind crearea unei misiuni civile a UE pentru R. Moldova”, a mai spus oficialul român.

S-a discutat și despre necesitatea de a accelera proiectele de interconectare în domeniul energiei electrice deosebit de importante pentru asigurarea independenței energetice a R. Moldova.

„România a demonstrat prin fapte că este cel mai sincer și de încredere partener al Republicii Moldova. Mărturie stau acordarea sprijinului financiar direct - 10,3 milioane de euro, furnizarea de energie electrică, de lemne de foc de păcură și carburanți, precum și alte forme de asistență. România va continua să fie alături de Dvs. în eforturile de depășire a actualelor crize la care este supusă Republica Moldova”, a mai menționat premierul român.

„Vă mulțumesc pentru această vizită și vă asigur de întreg sprijinul României pentru tot ceea ce înseamnă parcursul european al Republicii Moldova și desigur rămânem deschiși la tot ceea ce înseamnă nevoia de sprijin. Ușa Guvernului României rămâne permanent deschisă”, a conchis oficialul român. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării