main logo
3665

Ciubașenco: Moldova este un stat corect capturat de regimul Sandu

Jurnalistul Dumitru Ciubaşenco consideră că "astăzi Moldova este un stat "corect" capturat de regimul Maiei Sandu".

Ciubașenco: Moldova este un stat corect capturat de regimul Sandu

Potrivit Infotag, el a menţionat pe reţelele de socializare că "regimul stabilit în Moldova, în urma victoriei la alegerile prezidenţiale şi parlamentare a Maiei Sandu şi partidul acesteia PAS, preia controlul deplin asupra tuturor instituţiilor statului, numind acolo "oameni buni" din cercul Maiei Sandu", transmite Știri.md.

"Noul Guvern face ceea ce făcea regimul lui Plahotniuc - captează statul, dar cu diferenţe fundamentale. În exterior - o piramidă similară a puterii, în vârful căreia se află liderul sistemului.

Dar încearcă să controleze toată activitatea statului, să distrugă opoziţia, să suprime disidenţa şi critica. Singura diferenţă este că Plahotniuc a pus stăpânire pe stat "incorect", iar Sandu o face "corect"", e a spus Ciubaşenco.

El a atras atenţia asupra faptului că "partenerii externi nu doar că nu o critică pe Sandu, ci o susţin şi în orice mod posibil".

"Dacă Plahotniuc ar fi făcut în mod deschis ceea ce face Sandu acum, schimbând şefii tuturor instituţiilor statului prin legi special adoptate în acest sens, atunci într-o dimineaţă frumoasă s-ar putea trezi cu sancţiuni din Occident. Sandu e cu totul altceva.

Exact aceleaşi acţiuni ca ale lui Plahotniuc sunt considerate normale dacă le întreprinde Sandu. Şi întrucât principala legitimitate a oricărui Guvern de la Chişinău provine tocmai din Occident, regimul Sandu este absolut legitim.

Şi va rămâne aşa pentru o perioadă lungă de timp, mai ales dacă reuşeşte să aducă cel puţin unele schimbări pozitive populaţiei din Republica Moldova", a spus Ciubaşenco.

Potrivit lui, "toate pârghiile puterii trebuie oferite regimului Sandu şi nu de interferat în experimentul ei".

"Dacă va obţine vreun succes - cinste şi laudă pentru ei. Dar dacă aţi făcut puţin şi aţi greşit, fiţi atât de amabili, răspundeţi şi pentru acest lucru.

Orice monopol duce în cele din urmă la decădere. Dacă Sandu vrea să stabilească un monopol al puterii, aceasta este treaba ei.

Dar oamenii ar trebui să aibă şi dreptul de a critica orice putere, în special într-un stat capturat, şi nu contează dacă este "corect" capturat sau greşit", a rezumat jurnalistul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării