main logo
797

Ciobanu: PDM construiește linia Maginot în Republica Moldova

Numirea unor oameni loiali Partidului Democrat (PDM) în structurile principale de stat înainte de alegerile parlamentare poate fi comparată cu construcţia liniei Maginot, a declarat analistul politic Victor Ciobanu.

Ciobanu: PDM construiește linia Maginot în Republica Moldova

Potrivit agenţiei Infotag, el a declarat în cadrul proiectului „De facto" de pe reţelele sociale că, „în ajunul alegerilor, Vladimir Plahotniuc (preşedintele PDM - "I.") îşi pune febril oamenii în toate cele mai importante poziţii din instituţiile statului", transmite Știri.md.

„Fostul procuror Corneliu Gurin împreună cu fostul director al Serviciului de Informaţii şi Securitate, Artur Reşetnicov, au fost delegaţi comisari la Curtea Constituţională. Comunistul convins, iar acum la fel de convinsul democrat Corneliu Mihalache a fost trimis la Consiliul Coordonator al Audiovizualului", a declarat analistul.

În opinia sa, numirile corespunzătoare au fost făcute pentru validarea sau invalidarea ulterioară a rezultatelor alegerilor parlamentare din 2019, în funcţie de rezultatele Partidului Democrat după votare.

Ciobanu a menţionat că PDM şi până la aceste numiri acea „oamenii săi în toate organele de stat", dar loialitatea lor s-ar putea zdruncina după alegerile parlamentare dacă democraţii vor pierde, de aceea a apărut necesitatea de a numi oameni mai loiali.

„Fortificaţiile defensive ale funcţionarilor de la conducerea instituţiilor de stat sunt făcute pentru a se apăra de ţară şi de oameni, deoarece democraţii vor primi în mod clar mai puţine voturi decât Partidul Socialiştilor (PSRM) şi blocul de opoziţie ACUM. Atunci ei ar putea să ceară să devină micul partener al PSRM şi să spere că noii funcţionari nu îi vor trăda", a spus el.

Analistul politic a amintit că linia Maginot, ca şi alte instituţii defensive, nu îşi salvau constructorii.

Linia Maginot este o reţea de fortificaţii franceze la graniţa cu Germania. 

A fost construită după primul război mondial, în anii 1929-1934, pentru a se apăra împotriva unui posibil atac german. 

Linia Maginot nu a apărat Franţa de invazie, deoarece în 1940 armata germană a ocolit mai întâi fortificaţiile şi apoi a trecut prin linia de apărare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării