30 iul, 2019 12:23
615
0
Cine va fi candidatul ACUM la funcția de primar al municipiului Bălți
30 iul, 2019 12:23
615
0

Deși până la alegerile locale din toamnă au mai rămas aproape trei luni, la Bălți se discută deja despre potențialii candidați la funcția de primar.

Din partea Blocului „ACUM” ar putea candida Arina Spătaru, deputat în Parlamentul RM, membru al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), sau omul de afaceri Boris Marcoci, membru al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md.

Arina Spătaru, care a fost desemnată de consiliul politic local al formațiunii, a declarat că de câteva zile se poartă negocieri cu privire la identificarea candidatului comun. 

Ultimele discuții au avut loc, duminică, când în teritoriu au venit deputatele Doina Gherman (PAS) și Inga Grigoriu (PPDA).

Candidatul PAS, Boris Marcoci, care este acum consilier municipal independent,  spune că vrea să candideze la această funcție pentru a schimba în bine viața bălțenilor.  

Iar la capitolul negocieri, Marcoci a precizat că au fost create două grupuri de negociatori, din ambele partide, care urmează să stabilească lista de consilieri și candidatul comun.

Cei doi candidați au mai aspirat la fotoliul de primar al municipiul Bălți. Boris Marcoci a candidat în vara lui 2015, din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, iar Arina Spătaru a participat la alegerile locale anticipate din 20 mai 2018, după ce fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, și-a dat demisia.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter