main logo
382

Cine va evalua procesul de pregătire pentru alegerile parlamentare

O misiune a Institutului Naţional Democratic (NDI) se află într-o vizită de patru zile în Moldova pentru a evalua procesul de pregătire pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Cine va evalua procesul de pregătire pentru alegerile parlamentare

Printre membrii delegaţiei se numără consultantul legislativ pentru Congresmanul american David E. Price, Samantha Schifrin, fosta ambasadoare a SUA în Moldova, Pamela Hyde Smith, vicedirectorul NDI pentru Eurasia, Katie Fox, directorul regional NDI pentru Eurasia, Laura Jewett, transmite Știri.md cu referire la infotag.

Delegaţia va evalua etapa la care se află pregătirile pentru alegeri, inclusiv mediul legal şi politic, printr-o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai statului şi organelor electorale, potenţiali candidați în deputaţi, lideri ai partidelor politice şi reprezentanţi ai societăţii civile, mass-media şi comunităţii internaţionale.

La finalul evaluării, delegaţia va prezenta concluziile misiunii şi ar putea oferi recomandări pentru îmbunătăţirea procesului democratic în cadrul unei conferinţe de presă, care va avea loc sâmbătă, 15 decembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării