main logo
9072

Cine va conduce Capitala dacă Năstase va fi lăsat definitiv fără mandat

După două amânări, mandatul de primar al lui Andrei Năstase nu a fost validat. Decizia a fost pronunțată marți, 19 iunie, de către magistrata Rodica Berdilo de la sediul Centru al Judecătoriei Chișinău după mai bine de trei ore de deliberare. Ședința de judecată a avut loc cu ușile închise.

Cine va conduce Capitala dacă Năstase va fi lăsat definitiv fără mandat

Andrei Năstase a declarat că va contesta decizia la Curtea de Apel în termenii prevăzuți. „Mă așteptam la orice deznodământ. Știam cu cine avem de a face. Avem de a face cu o mafie. Pentru ei nu contează votul cetățenilor. Eram pregătiți pentru orice, dar sigur că absolut nimic nu recomanda o asemenea hotărâre”, a declarat Năstase după pronunțarea deciziei, transmite Ştiri.md cu referire la Anticorupţie.

În cazul în care toate căile de atac vor fi epuizate, iar alegerile locale noi de la Chișinău nu vor fi validate, Primăria urmează să fie conducă de primarul interimar, Ruslan Codreanu, până la alegerile locale planificate din anul 2019. Codul Electoral prevede că „dacă vacanţa funcţiei de primar al localităţii a apărut în ultimul an înainte de expirarea mandatului, alegeri noi pentru funcţia de primar nu se organizează”. Astfel, dacă mandatul nu va fi validat, municipiul Chișinău ar urma să fie condus de un primar interimar până la organizarea alegerilor locale ordinare din 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării