3462
0
Cine sunt șefii SIS și CNA după demisia lui Botnari și Zumbreanu
3462
0

Zis și făcut. De astăzi, directorul Serviciul de Informații și Securitate, Vasile Botnari, nu mai deține această funcție, însă directorul Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, așteaptă hotărârea redactată a Legislativului pentru a clarifica partea juridică a procedurii de revocare din funcţie şi, respectiv, partea ce ţine de exercitarea interimatului.

Colaj: Unimedia

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al SIS, Daniela Mânzat, a menționat că de astăzi, Botnari nu mai activează în această instituție și nu s-a prezentat la serviciu, iar interimatul îl deține directorul adjunct, Alexandru Esaulenco, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Mai mult decât atât, astăzi, 17 iunie, de pe pagina instituției a dispărut poza sa și funcția pe care a deținut-o.

Ce ține de Bogdan Zumbreanu, dânsul s-a prezentat la serviciu. Cel puțin aceasta ne-a declarat purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

„În prezent, suntem în aşteptarea hotărârii redactate a Parlamentului pentru a clarifica partea juridică a procedurii de revocare din funcţie şi, respectiv, partea ce ţine de exercitarea interimatului funcţiei de director al CNA”, a menționat purtătoarea de cuvânt.

Amintim că la data de 8 iunie, Parlamentul a votat revocarea din funcție a directorului Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu și directorul Serviciului de Informație și Securitate, Vasile Botnari. Decizie votată unanim de cei 61 de deputați prezenți la ședință.

Deputații și-au argumentat decizia prin faptul că șeful CNA se face vinovat de mai multe abuzuri, inclusiv de dosare pierdute de Republica Moldova la CEDO.

Lui Vasile Botnari i s-a imputat că a utilizat resursele informaționale contrar prevederilor legale, inclusiv în cazul deportării celor 7 profesori turci în toamna anului trecut, dar și faptul că anterior, în funcția de ministru al Transporturilor, ar fi protejat scheme de contrabandă a produselor anabolizante.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter