main logo
6511

Cine sunt membrii PDM care au fost filmați la sfat cu omul lui Dodon

Întâlnire de taină a unor membri marcanți ai PDM în ajunul ședinței Consiliului Politic al formațiunii unde se așteaptă decizii importante legate de viitorul partidului, dar și al actualei conduceri.

Cine sunt membrii PDM care au fost filmați la sfat cu omul lui Dodon

Astfel, Dumitru Diacov, Vladimir Andronachi, Eugeniu Nichiforciuc dar și fostul director al SIS, Vasile Botnari au fost surprinși de reporterii Deschide.md în după-amiaza zilei de ieri la hotelul „Luna” din Chișinău la o întrevedere cu Alexandru Vâlcu, un personaj extrem de influent din anturajul lui Igor Dodon, transmite Știri.md.

Întrevederea dintre democrați și omul lui Dodon a durat mai multe ore.

Conform surselor Deschide.MD, democrații ar fi primit indicații de la Alexandru Vâlcu, omul lui Igor Dodon, despre acțiunile pe care trebuie să le deruleze cei prezenți, cunoscuți și ca grupul Andronachi-Nichiforciuc, atât la ședința de astăzi, cât și mai departe în funcție de deznodământul acesteia.

În ultima perioadă au apărut numeroase informații despre situația tensionată din interiorul PDM și mai ales despre o posibilă debarcare a lui Pavel Filip din funcția de președinte al formațiunii.

De asemenea, surse din interiorul formațiunii susțin că nemulțumirea membrilor din teritoriu a crescut semnificativ datorită faptului că PDM a fost subordonat lui Igor Dodon și s-ar fi transformat într-un instrument pentru asigurarea și perpetuarea afacerilor lui Adronachi și Nichiforciuc.

Totodată, aceleași surse din cadrul PDM afirmă că mai mulți deputați sunt „ținuți aproape” de către grupul Andronachi-Nichiforciuc inclusiv prin șantajarea cu dosare penale.

Încă de înainte de formarea alianței PSRM-PDM au apărut informații despre apropierea lui Andronachi și Nichiforciuc de Igor Dodon, de o continuare sub oblăduirea actualului președinte a vechilor afaceri controlate anterior de Vlad Plahotniuc.

Totodată, pare straniu și faptul că întâlnirea dintre aceștia a avut loc într-un hotel din Chișinău, asta în timp ce localurile și-au sistat activitate în urma restricțiilor instituite de Guvern din cauza pandemiei de COVID-19.

Reporterii au încercat să obțină mai multe detalii despre întrevedea de ieri de la parlamentarii Dumitru Diacov și Eugen Nichiforciuc, însă până la momentul publicării materialului aceștia nu au răspuns la apelurile și mesajele jurnaliștilor.

De precizat că sâmbăta, 2 mai, Nichiforciuc a scris pe rețele sociale cu referire la plecarea Ruxandei Glavan: „Politica înseamnă lupta pentru democrația internă în partid spre binele țării. Îmi pare rău că colega noastră dna Ruxanda Glavan a luat această decizie. Înțeleg și de ce. Este adevărat că a avut multe motive, dar era mai bine să discutăm în interiorul partidului înainte de a face acest pas. Au fost bune și rele pe parcurs, dar este important să păstrăm partidul unit și puternic. Aș fi preferat să aibă răbdare până luni, când democrația veritabilă din PDM va mai face un pas înainte”.

Totodată, informația cu privire la unele evenimente ce ar urma să aibă loc luni, 4 mai, au fost confirmate și de Dumitru Diacov.

„Noi vom avea discuții privind situația din PD și sper că acestea vor fi liniștite și gândite foarte bine. Acum starea de lucruri e foarte grea, pentru că întreaga „diasporă” (n.n. așa îi spun unii deputați fostului lider PDM, Vladimir Plahotnic) lucrează împotriva noastră”, a declarat Diacov pentru Unimedia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării