main logo
9083

Cine sunt judecătorii care vor examina dosarele furtului miliardului

Dosarele vizând „furtul miliardului” vor fi examinate de două complete de judecători specializați, constituite la nivelul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Cine sunt judecătorii care vor examina dosarele furtului miliarduluiFoto: zdg.md

Potrivit unei dispoziții, emise în acest sens de către președintele Judecătoriei Chișinău, din componența completelor vor face parte șase judecători, prevederile dispoziției fiind puse în executare începând cu 27 noiembrie 2020, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Prima componență de judecători este alcătuită din Ion Morozan, Tatiana Bivol și Angela Vasilenco.

Un alt complet este alcătuit din Ana Cucerescu, Eugen Beșelea și Petru Paun.

Ion Morozan examinează dosarul fostului deputat PDM, Constantin Țuțu. Magistratul activează de 15 ani în sistemul judecătoresc.

De menționat că Tatiana Bivol și Angela Vasilenco fac parte din complet de magistrați care examinează dosarul lui Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare. Acest complet a decis că dosarul urmează să fie rejudecat. Tot Bivol face parte din completul de judecători care examinează cel de-al doilea dosar deschis pe numele lui Vlad Filat.

Ana Cucerescu este cea care examinează dosarul șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari.

Potrivit magistrat.md, Ana Cucerescu a fost transferată în funcția de judecător la Judecătoria Chișinău încă în 2015, ulterior termenul de transfer fiind prelungit în mai multe rânduri. Anterior aceasta a activat în funcția de judecător la Judecătoria Bălți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării