main logo
4843

Cine sunt deținuții celebri care au fost eliberați imediat după Platon

Eliberarea din detenție a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon a coincis cu punerea în libertate a mai multor persoane care ar fi fost implicate în schemele sale.

Cine sunt deținuții celebri care au fost eliberați imediat după Platon

Într-un articol întitulat „Lista lui Platon”, Gazeta de Chișinău relatează despre faptul cum într-o perioadă relativ scurtă, justiția moldovenească a renunțat ca prin miracol la deciziile sale, unele devenite irevocabile, transmite Știri.md.

În diferite medii, inclusiv în procuratură și în breasla judecătorilor, se vehiculează că atunci când a fost pornită mașinăria pentru a fi scos Platon din închisoare, acesta ar fi negociat la greu și eliberarea unor persoane din anturajul său.

Vitalie Burlacu, alias Vitas, a fost eliberat din închisoare la 11 iunie, cu patru zile înainte de eliberarea lui Platon.

Curtea de Apel Chișinău a dispus încetarea procesului penal în privința lui Burlacu și a presupusei sale complice, Irina Baglai, pe motiv că au fost încălcate mai multe norme de procedură în perioada investigării cazului.

Fostul model Irina Baglai și ex-polițistul Vitalie Burlacu au fost reținuți la 7 martie 2014, fiind suspectați că au încercat să corupă deputații din fosta coaliție proeuropeană.

Aceștia ar fi propus câte 250 de mii USD unor deputați ca să părăsească partidele în ajunul semnării și ratificării în Parlament a Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană…Platon a recunoscut că Vitalie Burlacu și Irina Baglai sunt persoane din anturajul său.

Cu puțin timp înainte de a fi arestat, în august 2016, Platon a făcut o declarație pe care a autentificat-o la un notar ucrainean.

În documentul făcut public de către avocații afaceristului în martie 2017, se arată că dosarul privind coruperea deputaților ar fi fost fabricat la comanda lui Vladimir Plahotniuc, iar Burlacu și Baglai ar fi fost condamnați pe nedrept.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării