main logo
1070

Cine sunt deputații moldoveni care au monitorizat alegerile în Kazahstan

Deputații Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco au participat în cadrul misiunii de observatori ai Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (AIP CSI), la monitorizarea alegerilor pentru Majilis – camera inferioară a Parlamentului din Republica Kazahstan.

Cine sunt deputații moldoveni care au monitorizat alegerile în KazahstanFoto: parlament.md

Potrivit informațiilor, pentru monitorizarea alegerilor parlamentare care au avut loc duminică, 10 ianuarie, au fost acreditați 48 de observatori ai AIP CSI, inclusiv deputați, angajați ai Secretariatului acestei organizației interparlamentare și ai Institutului internațional pentru monitorizarea dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor din statele membre ale AIP CSI, transmite Știri.md

Deputații moldoveni, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco, au monitorizat desfășurarea scrutinului la 15 secții de votare din Nur-Sultan și în mai multe localități din regiunea Akmola. 

Aceștia au remarcat participarea activă a alegătorilor la scrutinul parlamentar, rata de participare fiind de peste 60%.

Totodată, în cadrul procesului de monitorizare a alegerilor parlamentare din Kazahstan Vladimir Odnostalco a participat la o conferință de presă organizată în sediul Comisiei Electorale Centrale a Kazahstanului.

De asemenea, aflați la Nur-Sultan, deputații moldoveni, împreună ci ceilalți observatori internaționali din cadrul AIP CSI, au vizitat Complexul Memorial ”Otan korgaushylar” situat în Piața Apărătorilor Patriei din capitala kazahă, unde au depus flori la poalele stelei și au onorat memoria soldaților căzuți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării