main logo
700

Cine sunt candidații din circumscripția numărul 34, Anenii Noi

Circumscripția nr. 34: Anenii Noi cuprinde teritorial orașul Anenii Noi, precum și 24 de localități din raion. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 34/1-34/40.

Cine sunt candidații din circumscripția numărul 34, Anenii Noi

Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne, transmite Știri.md cu referire la ipn.md

Primul în buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Alexandru Jizdan, jurist de meserie. 

Acesta este ministru degrevat al afacerilor interne. A absolvit Academia de Poliție „Ștefan cel Mare” și Academia de Administrare Publică de pe lângă președintele Republicii Moldova. 

Are o carieră de 26 de ani în cadrul MAI, în domeniul combaterii crimei organizate și corupției. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 ianuarie 2018, candidatul declară, împreună cu soția, salarii în valoare de peste 790.000 de lei, dar peste 160.000 de lei din pensii. 

Alexandru Jizdan are în proprietate două terenuri, un apartament, două case de locuit, două automobile, dar și alte bunuri imobile.

Pe locul doi în buletinul de vot este candidatul Partidului Socialiștilor, Alexandr Mațarin, economist de meserie. 

Acesta este director adjunct al Băncii Comerciale „Victoriabank”, Filiala nr. 30. A activat anterior în diverse funcții în cadrul mai multor bănci, inclusiv Banca de Economii, fiind director de filială. 

Alexand Mațarin este consilier local în Anenii Noi. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, candidatul declară, împreună cu soția salarii de peste 405.000 de lei. Acesta are în proprietate trei terenuri intravilane și un automobil.

Pe locul trei în buletin este candidatul Partidului Șor, Alexei Gorodinskii, profesor de meserie. 

Este director comercial la întreprinderea individuală „Maria Gorodinski”. 

Conform alege2019.md, candidatul a fost, la începutul anilor 90, primar al orașului Anenii Noi și deputat în Parlament (1994-1998) din partea Blocului electoral „Partidul Socialist și Mișcarea Unitate-Единство”, membru al Comisiei pentru politică externă. 

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară venituri de peste 22.000 de lei. Candidatul are în proprietare două terenuri intravilane, spațiu comercial sau de producție și două automobile.

Pe locul patru în buletin este candidatul Blocului electoral ACUM DA PAS, Gheorghe Balan, de meserie jurist. 

Acesta este judecător la Judecătoria Chișinău, din 1996 și până în prezent. În decembrie 2018, a depus o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a fi suspendat pe durata campaniei electorale, însă aceasta a fost respinsă. Gheorghe Balan este membru al Asociației Judecătorilor din Moldova. 

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară salarii de peste 279.000 de lei. Acesta are în proprietate patru terenuri agricole, un teren intravilan, un apartament și un automobil.

Pe locul cinci în buletinul de vot este candidatul Partidului Comuniștilor, Veaceslav Bondari, merceolog, economist, manager în administrație publică. 

Acesta este primar al orașului Anenii Noi. Anterior a fost și deputat în parlament din partea PCRM, fiind și membru al Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară. 

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară, împreună cu soția, salarii în valoare de peste 302.000 de lei. Acesta are în proprietate un teren extravilan, două terenuri agricole, un apartament, o vilă și un automobil.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării