main logo
515

Cine sunt candidații din circumscripția numărul 16, Ungheni

Circumscripția Nr. 16: Ungheni cuprinde teritorial orașul Ungheni și alte 15 localități din raionul Ungheni. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 16/1-16/46.

Cine sunt candidații din circumscripția numărul 16, Ungheni

Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne, transmite Știri.md cu referire la ipn.md.

Primul în buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Ludmila Guzunde profesie economist. 

Este președinta raionului Ungheni. Anterior Ludmila Guzun a deținut funcția de viceprimar al orașului Ungheni, după care a fost reprezentant în teritoriu al SA „Moldtelecom”. 

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-27 decembrie 2018, familia candidatei declară venituri din salarii și remunerări de peste 324 de mii de lei și peste 38 de mii de lei venituri din alte surse legale. 

Familia declară că are în proprietate un teren extravilan, un apartament și un automobil.

Pe locul doi în buletinul de vot este candidatul Partidului Politic Șor, Antonina Baraniuc, de meserie profesoară. 

Aceasta activează în calitate de  secretar-referent la Partidul Politic Șor. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidata, împreună cu soțul, declară venituri salariale de peste 57 de mii de lei și peste 61 de mii de lei bani din pensie.

Deține cotă parte din două terenuri agricole și un teren intravilan, cotă parte din două apartamente, o casă de locuit, un spațiu comercial și patru automobile.

Pe locul trei este candidatul Partidului Socialiștilor, Ghenadi Mitriuc, de profesie jurist, deputat în Parlament din 2014. A fost viceprimar al orașului Ungheni și de două ori consilier în Consiliul orășenesc Ungheni. 

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară venituri din salariul de deputat de peste 438 de mii de lei, 20 de mii de lei din vânzarea a două mijloace de transport. 

Candidatul are în proprietate 6 terenuri, cotă parte din două terenuri aflate în circuitul civil, un apartament, un spațiu comercial, o casă de locuit, un garaj, două construcții nefinalizate și 7 automobile. 

Candidatul mai declară 100% de acțiuni în cadrul a cadrul a două companii private.

Pe locul patru în buletinul de vot este candidatul Partidului Comuniștilor, Halarampie Chirilov, de profesie merceolog, președinte al Uniunii Cooperativelor de Consum Ungheni. 

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul împreună cu soția declară venituri de peste 441 de mii de lei venituri salariale, 681 de mii de lei venituri din alte surse decât cele salariale, peste 205 mii de lei din pensii și peste 21 de mii de lei, bani din îndemnizațiile de consilier în Consiliului Raional Ungheni. 

Familia deține în proprietate 4 terenuri intravilane și două terenuri agricole, două apartamente, trei spații comerciale, un garaj, un depozit și un tip de construcție imobilă, inclusiv nefinalizată.

Pe locul cinci este candidatul Blocului electoral ACUM Da PAS, Octavian Țîcu, de profesie istoric. 

Actualmente – cercetător științific coordonator la Institutul de Istorie, conferențiar universitar la Facultatea de Istorie și Filosofie a USM. 

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-1 decembrie 2018, soții Țîcu declară venituri salariale de aproximativ 231 de mii de lei, peste 436 de mii de lei din activități didactice sau de creație și peste 32 de mii de lei – alte venituri. 

Candidatul deține în proprietate un apartament, un automobil și conturi bancare cu 83 de mii de lei și 2300 de euro în cont.

Pe locul șase în buletinul de vot este candidatul Partidului Liberal, Alexandru Brînză, de profesie inginer. Este vicepreședinte al raionului Ungheni. 

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul împreună cu soția declară venituri salariale de 892 de mii de lei și peste 77 de mii de lei – alte venituri legale. 

Candidatul deține în proprietate un teren intravilan, un apartament, un bun imobil, inclusiv din categoria celor nefinalizate și două automobile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării