main logo
550

Cine sunt candidații din circumscripția nr. 2: Ocnița, Dondușeni

Circumscripția nr. 2: Ocnița, Dondușeni cuprinde teritorial orașele Ocnița, Otaci, Frunză și alte 16 de localități din componența raionului Ocnița, precum și orașul Dondușeni și 16 localități din raion.

Cine sunt candidații din circumscripția nr. 2: Ocnița, Dondușeni

Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 2/1-2/53. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Primul pe buletinul de vot este candidatul Partidul Democrat, Vadim Lesnic, de profesie jurist, președinte al raionului Dondușeni. Vadim Lesnic a declarat pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, salarii în valoare de peste 257 de mii de lei. De asemenea, în perioada respectivă, candidatul a obținut o sută de mii de lei din vânzarea unui autoturism și 3600 de lei din alte surse, cum ar fi pensii, burse, premii etc. Totodată, conform declarației de avere și interese personale din martie 2018, Vadim Lesnic și familia sa nu dețineau bunuri imobile sau cote părți în companii. În schimb, Vadim Lesnic are în proprietate trei bunuri mobile, inclusiv un autoturism Skoda Superb, în valoare de 700 de mii de lei.

Pe locul doi este candidata Partidului Socialiștilor, Irina Lozovan, de profesie jurist, președintă a organizației teritoriale PSRM. Candidata declară pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, salarii în valoare de peste o sută de mii de lei, dar și peste nouă mii de lei din indemnizații. De asemenea, conform declarației de avere și interese personale din martie 2018, Irina Lozovan are în proprietate o casă de locuit de 99.5 m.p. (anul dobândirii – 2003) și două terenuri intravilane.

Pe locul trei este candidatul Partidului Politic „Șor”  Eduard Fedișin, de profesie economist, în prezent șofer. În declarația la CEC, candidatul nu declară venituri pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, însă menționează două terenuri intravilane și un automobil, cu o valoare declarată de 10 mii de lei. Conform portalului alege 2019.md, în campania electorală parlamentară din 2014, Eduard Fedișin a figurat pe lista persoanelor de încredere din partea Partidului Politic PATRIA (președinte - Emilian Ciobu). Pe 2 iulie 2018, Eduard Fedișin a fost desemnat reprezentant împuternicit al PP Șor în raioanele Ocnița și Dondușeni.

Pe locul patru este candidatul Partidului Comuniștilor, Andrei Țopa, de profesie inginer hidrotehnic, vicepreședinte al Consiliului raional Ocnița. Candidatul a declarat pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, salarii în valoare de peste 176 de mii de lei, dar și peste 154 de mii de lei din pensie. Andrei Țopa declară cinci terenuri agricole, trei în intravilan, apartament, casă de locuit și un autoturism.

Pe locul cinci este candidatul Blocului electoral ACUM, Platforma DA și PAS, Remus Ciobanu, de profesie inginer, administrator la „Constructor-Comfort” SRL. În declarația la CEC, candidatul declară pentru perioada 1 ianuarie 2017 și 31 decembrie 2018, 47 de mii de lei din salariu și 19 mii de lei obținuți din donații și moșteniri. Totodată, compania pe care o administrează a obținut peste 29 de mii de lei venituri din activitate. Conform declarației de avere și interese personale din ianuarie 2019, Remus Ciobanu și familia sa dețin două terenuri, o casă de locuit, un apartament, două autoturisme și un camion.

Pe locul șase este candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Eduard Pleșca, de meserie jurist și angajat la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova. Pentru perioada 1 ianuarie 2017 și 31 decembrie 2018, candidatul declară salarii în valoare de peste 56 de mii de lei. De asemenea, acesta beneficiat de indemnizații în valoare de peste 20 de mii de lei. Conform declarației de avere și interese personale, Eduard Pleșca și familia sa nu dețin bunuri imobile. Acesta are în proprietate un automobil Toyota Auris.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării