main logo
938

Cine sunt candidații din circumscripția 27, Buiucani-Râșcani

Circumscripția Nr. 27: Chișinău cuprinde teritorial sectorul Buiucani și o parte din sectorul Râșcani. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 27/1-27/25.

Cine sunt candidații din circumscripția 27, Buiucani-Râșcani

Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne, transmite Știri.md cu referire la ipn.md.

Primul în buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Veaceslav Nedelea, de profesie istoric și jurist. 

În luna mai 2018, a devenit deputat PDM. În perioada 2016–2018, a fost administratorul Zonei Antreprenorialului Liber „Expo-Business-Chișinău, iar în perioada 1 ianuarie 2017 – 26 decembrie 2018, din această activitate a avut un venit de aproape 892 de mii de lei. 

Activitatea în cadrul Direcției generale educație, tineret și sport, Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare și Liceului Gheorghe Asachi i-a adus – aproape 204 mii de lei. 

Venitul obținut din înstrăinarea unor bunuri a fost de aproape 423 de mii de lei și 63 de mii de euro. 

Candidatul declară că are în proprietate patru terenuri agricole, două apartamente, două garaje și trei automobile.

Pe locul doi în buletin este candidatul Partidului Socialiștilor, Radu Mudreac, medic veterinar și jurist. Acesta a devenit deputat în noiembrie 2014. De atunci este și președinte al Comisiei mediu și dezvoltare regională. 

Până în 2014, candidatul a fost director la SRL „Gradioni”. Între 2008 și 2010 – director general al Agenției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Produselor de Origine Animală. Între anii 2005 și 2008 – șef al Serviciului Sanitar Veterinar de Stat al municipiului Chișinău. 

Între anii 2017 și 2018, împreună cu soția, au obținut venituri salariale de peste 657 de mii de lei. Din înstrăinarea unor bunuri a obținut 75 de mii de euro, peste 14 mii de lei – din indemnizații. 

Candidatul declară că are în proprietate un teren agricol, un apartament, o casă de locuit, un garaj și un automobil.

Pe locul trei este candidatul Partidului Politic Șor, Cristian Botnarenco, economist, consilier în Consiliul municipal Orhei. Pentru perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2018, declară un câștig salarial din activitățile desfășurate în cadrul partidului de aproape 13 mii de lei. 

La fel, a obținut 6500 de lei din indemnizații și 30 de mii primiți la ziua de naștere. Candidatul deține o cotă de participare de 100% în cadrul a două SRL-uri.

Pe locul patru în buletinul de vot este candidatul blocului electoral ACUM DA PAS, Vladimir Bolea, istoric și jurist. 

Este președinte al Organizației Teritoriale Chișinău PAS, membru al Biroului Permanent Național PAS. 

În perioada 1 ianuarie 2017 – 26 decembrie 2018, împreună cu soția, au obținut din salarii de aproape 260 de mii de lei. 

Din proces de divorț, candidatul s-a ales cu 20 de mii de euro. Din chiria unui autoturism, a câștigat 240 de mii de lei.

Pe locul cinci în buletin este candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Ilian Caşu, politolog, consilier în Consiliul municipal Chișinău. 

Pentru ultimii doi ani, candidatul declară salarii obținute de soție în sumă de aproape 189 de mii de lei. 

Din indemnizațiile de consilier a ridicat peste 35 de mii de lei. Iar soția – peste 422 de mii de lei din indemnizații. 

Familia declară că are în proprietate un garaj, două apartamente și un automobil.

Ultimul în buletinul de vot este candidatul Partidului Comuniștilor, Augustin Volconovici, de profesie inginer, în prezent consultant principal al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. 

Pentru perioada 2017-2018, candidatul declară venituri salariale de peste 375 de mii de lei. Din indemnizații s-a ales cu peste 75 de mii de lei. 

August Volconovici este proprietarul unui apartament și a două automobile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării