main logo
730

Cine sunt candidații din circumscripția 15, Călărași-Ungheni

Circumscripția nr. 15: Călărași, Ungheni cuprinde teritorial orașul Cornești și alte 16 localități din raionul Ungheni, precum și orașul Călărași și alte 15 localități.

Cine sunt candidații din circumscripția 15, Călărași-UngheniCircumscripția 15, Călărași și Ungheni: Cine sunt candidații

Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 15/1-15/64. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne, transmite Știri.md cu referire la IPN

Primul pe buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Nicolae Ciubuc, de meserie jurist. Acesta este ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului. Anterior a deținut funcția de director al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. A fost și membru al Consiliului de administrație al SA „Franzeluța”, președinte al Consiliului de administrație ÎS „Centrul de standardizare și experimentare a calității producției din conserve”, precum și președinte al Consiliului de administrație ÎS „Moldagrotehˮ. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, candidatul declară salarii în valoare de peste 737 de mii de lei, dar și peste 32 de mii de lei venituri obținute din activitatea de reprezentant al statului în societăți comerciale. Concurentul electoral mai declară șapte mii de lei indemnizații de la Consiliul raional Nisporeni. Acesta are în proprietate un teren intravilan, o casă de locuit, un autoturism și alte avere imobilă.

Pe locul doi în buletin de vot se află candidatul Partidului Socialiștilor, Ștefan Bolea. Acesta este președintele Gospodăriei țărănești SGALL. Conform alege2019.md, candidatul și-a început cariera profesională în organele de interne ale RSSM. A lucrat în calitate de instructor pentru tineret și sport, dar și în calitate de mecanic. S-a lansat în antreprenoriat în anul 1996, în fruntea Gospodăriei Țărănești „Sadova”. Ștefan Bolea este președintele organizației teritoriale PSRM Călărași și membru al Consiliului Republican PSRM. În urma alegerilor locale din iunie 2015, Ștefan Bolea a devenit consilier raional și consilier orășenesc în Călărași, din partea PSRM. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, candidatul declară doar indemnizații peste 11 mii de lei și peste opt mii de lei din pensii. Acesta are în proprietate patru terenuri intravilane, o casă de locuit și două automobile.

Pe locul trei este candidatul Partidului Politic Șor, Olga Vlasenco, contabilă la compania SRL Biresat. Aceasta este președinta Comunității ruse din raionul Călărași și membră a Consiliului Congresului comunităților ruse din Moldova. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidata declară doar salarii de la locul de muncă de bază, în valoare de peste 142 de mii de lei. Bunuri în proprietate nu sunt declarate.

Pe locul patru în buletin este candidatul blocului electoral ACUM DA PAS, Igor Munteanu, specialist în politici publice regionale, afaceri europene. Candidatul este conferențiar, președinte consiliului administrativ al Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”, unde anterior a fost și director executiv.  Igor Munteanu a deținut în perioada 2010-2015 funcția de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, prin cumul ambasador în Canada și Mexic. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, împreună cu soția, declară venituri în valoare de peste 1,2 milioane de lei. Concurentul electoral are în proprietate o casă de locuit și un automobil.

Pe locul cinci în buletinul de vot este candidatul Partidului Liberal, Iurie Chirinciuc, de meserie economist, manager la compania SRL „Euroatlant”. În anul 2008 a fondat și administrat clubul de fotbal FC Costuleni. În perioada anilor ‎2011-2015 a fost consilier raional la Ungheni, iar din noiembrie 2014 până în iulie 2015 – deputat în Parlament, ales pe listele PL. În iulie 2015 a devenit ministru al transporturilor și infrastructurii drumurilor în Guvernul Streleț, fiind suspendat în mai 2017. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară, împreună cu soția, salarii în valoare de peste 156 de mii de lei, dar și peste 38 de mii RON. Din alte venituri decât cele salariale, soții au obținut 5,8 milioane de lei (dividende în companii) și peste 357 de mii RON. Familia are în proprietate un teren agricol, unul intravilan, dar și alte categorii. Candidatul mai declară două apartamente, un automobil și alte bunuri imobile.

Pe locul șase în buletinul de vot este candidatul Partidului Comuniștilor, Valeriu Sava, de meserie inginer mecanic, politolog. Acesta este prim-secretar al Comitetului raional Călărași al PCRM. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară venituri în valoare de peste 188 de mii de lei. Acesta are în proprietate două terenuri agricole, un apartament, o casă de locuit, o mașină.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării