main logo
649

Cine este Vladimir Cebotari, candidat la șefia Capitalei

Vladimir Cebotari este candidatul Partidului Democrat la funcția de primar al municipiului Chișinău. A absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, specialitatea drept economic.

Cine este Vladimir Cebotari, candidat la șefia CapitaleiFoto: știri.md

Candidatul are 38 de ani. A activat în calitate de consilier juridic în cadrul unui birou de avocați, iar ulterior a fost consultant principal în Direcția informativ-analitică a Aparatului Președintelui Republicii Moldova, transmite Știri.md cu referire la IPN

De asemenea, consilier al directorului general al Agenției Transporturi în materie de transport aerian și de coordonare a proiectelor Agenției Transporturi, de prioritate națională. În perioada 2006-2011, a fost șef al Departamentului Juridic al ÎSCA „Air Moldova”, iar între anii 2011-2013, director la Autoritatea Aeronautică Civilă.

A mai fost secretar al Consiliului de administrare ÎSCA „Air Moldova”, președinte al Consiliului de administrare SA „Gara Nord”, președinte al Consiliului de administrare ÎS „MoldATSA”. 

În perioada 2013-2015, a deținut funcția de viceministru al transporturilor și infrastructurii drumurilor. Din aprilie 2015 și până în luna iulie a aceluiași an, a fost director general al Întreprinderii de Stat Calea Ferată. În perioada iulie 2015-decembrie 2017, a deținut funcția de ministru al justiției. 

După alegerile din 24 februarie 2019, Vladimir Cebotari a devenit deputat în Parlamentul de legislatura a X-a, însă la sfârșitul lunii septembrie imunitatea parlamentară i-a fost retrasă.

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, Vladimir Cebotari declară salariu de peste 193 de mii de lei. Tot în această perioadă, soția a obținut dividende peste 440.000 de lei de la „Sanair Service” SRL, și dividende în valoare de aproape 1,2 milioane de lei de la compania aeriană „Fly One”. 

Din vânzarea automobilului, candidatul declară 25.000 de euro. Familia deține două terenuri intravilane, două case de locuit, precum și două automobile de model Porsche. Candidatul mai declară trei ceasuri cu o valoare cuprinsă între 8,5 mii și 14.000 de euro, precum și seturi de mobil peste 14.000 de euro.

Candidatul PDM la funcția de primar al capitalei propune crearea în fiecare cartier a unor centre care să semnaleze Primăriei problemele chișinăuienilor. În fiecare cartier urmează să fie create câte o funcție de controlor social, care va servi drept avertizor și raportor pentru fiecare dezordine, fiecare situație de avarie sau situație care necesită atenția municipalității. 

De asemenea, democratul se pronunță pentru susținerea localităților din suburbii, una dintre inițiativele sale fiind ca produsele fermierilor din suburbii să se regăsească la iarmaroacele din Capitală. 

Printre prioritățile lui Vladimir Cebotari pentru Chișinău se numără: drumuri bune și iluminate, aer curat, transport modern, curți amenajate, infrastructură rutieră modernă, trafic rutier fluid, piste pentru bicicliști, trotuare, transport public, cultură, turism, antreprenoriat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării