main logo
818

Cine este și ce averi declară deputatul ales pe circumscripția Buiucani

Vladimir Bolea a fost ales deputat în viitorul Parlament cu voturile a circa 11 mii de alegători din sectorul Buiucani al Capitalei.

Cine este și ce averi declară deputatul ales pe circumscripția BuiucaniCine este și ce averi declară deputatul ales pe circumscripția Buiucani

Acesta a obținut 41% din voturile celor care s-au prezentat la urne sau cu opt procente mai mult decât contracandidatul său socialist Radu Mudreac, cel care a obținut circa 33% din voturile alegătorilor, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Vladimir Bolea, reprezentant al blocului ACUM DA PAS, este istoric și jurist de profesie. Candidatul mai este și președinte al Organizației Teritoriale Chișinău PAS și membru al Biroului Permanent Național PAS. Din 2012 și până în prezent acesta activează în calitate de instructor în economie la Școala de Studii Avansate în Jurnalism. Bolea mai este și fondator și director la „Holboca” SRL.

Declarația de avere a candidatului arată că în 2017-2018, din funcția de director al „Holboca” SRL, candidatul a obținut doar 33 de mii de lei; alte 3800 – din activități științifice. Venituri mult mai mari declară soția acestuia – peste 222 de mii de lei. Din proces de divorț, candidatul s-a ales cu 20 de mii de euro, iar din chiria unui autoturism – familia Bolea a câștigat 240 de mii de lei.

Candidatul mai deține un autoturism de model Honda pe care spune că a plătit doar 10 mii de lei. Reprezentantul ACUM mai declară că deține 100% din compania deschisă pe teritoriul României SC GFC „Holboaca” SRL.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării