main logo
5507

Cine este Andrei Spânu, noul secretar general al Guvernului

Andrei Spânu a fost numit astăzi, în funcția de secretar general al Cancelariei de Stat.

Cine este Andrei Spânu, noul secretar general al GuvernuluiFoto: IPN

Anunțul a fost făcut de prim-ministra, Maia Sandu, la ședința Guvernului, transmite Știri.md.

Andrei Spânu este directorul companiei Traduno Technologies și a fost candidatul cu numărul 26 în lista ACUM de la parlamentarele din luna februarie.

Potrivit declarației de venit, directorul companiei Traduno Technologies Andrei Spânu a obținut în doi ani salariu de 419,8 mii de lei, iar alte 13,2 mii de lei – dividende de la un depozit bancar.

Însă cel mai mare venit – 350 mii de dolari, conform declarației, Spânu l-a obținut din activitatea companiei OneTwoStart LTD, înregistrată în China. 

În afară de aceasta, el a primit îndemnizație pentru îngrijirea copilului, în sumă de 73,7 mii de lei și a câștigat 17,9 mii de lei din vânzarea cotelor în companiile Travod Limited și Wordminds Limited.

Lui Spânu îi aparține și compania Wupp LTD, însă el nu a declarat niciun venit din activitatea acesteia.

Familia Spânu mai are în proprietate două terenuri agricole: unul cu suprafața de 0,32 hectare, în valoare de 4,2 mii de lei și unul cu suprafața de 0,05 hectare, care valorează 449,8 mii de lei. 

Familia candidatului la funcția de deputat mai deține o casă cu suprafața de 125 m.p., care costă 1,5 milioane de lei și un apartament cu suprafața de 104 m.p., în valoare de 732 mii de lei, precum și o încăpere cu suprafața de 3 m.p.

La fel, familia Spânu mai are două automobile: Audi Q5, în valoare de 380 mii de lei și Volkswagen Tiguan, care costă 251,3 mii de lei (anii de producție nu sunt menționați).

Pe conturile bancare ale acestei familii sunt 222,3 mii de lei și 3,1 mii de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării