main logo
16042

Cine e Vladimir Golovatiuc, candidatul majorității parlamentare la funcția de premier

Actualul ambasador al Republicii Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc, este candidatul noii majorității parlamentare la funcția de prim-ministru.

Cine e Vladimir Golovatiuc, candidatul majorității la funcția de premier

Această informație este specificată în lista deputaților majorității parlamentare recent constituite și anunțate de către liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, transmite Știri.md.

Mai mult, informația a fost confirmată pentru Publika TV de către liderul PSRM, Igor Dodon.

Știri.md amintește că ieri, 17 martie, PSRM a anunțat că va propune alt candidat la funcția de premier, menționând că acesta e un economist bun.

„A condus procese de importanță și are experiență în gestionarea crizelor. La sigur că este mai bine pregătit decât candidatul înaintat de alți colegi. Este un economist bun. N-o să examinăm înaintarea candidatului domnului Dodon. E o persoană foarte pregătită”, a mai spus Batrîncea, precizând că nu e vorba despre Igor Dodon.

Vladimir Golovatiuc este născut la 7 iunie 1962, în Brăviceni, Orhei. Golovatiuc este un economist, profesor de economie politică și politician din Republica Moldova, care din decembrie 2014 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

În anul 2019 a fost numit președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.

Între 2008 și 2009 a fost Director general al Biroului Național de Statistică.

La alegerile parlamentare din noiembrie 2014 din Republica Moldova a candidat la funcția de deputat de pe poziția a 17-a în lista PSRM, fără a fi membru de partid. obținând mandatul de deputat în urma alegerilor.

La 16 decembrie 2020 a fost numit Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării