main logo
643

Cine e vicepreședintele de partid care a ajuns deputat în Parlament

Candidatul din partea blocului electoral ACUM DA PAS, Liviu Vovc este fondatorul Asociației Obștești „DECID” și arhitect de profesie și vicepreședinte al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr care este co-fondator al blocului electoral. Pentru Liviu Vovc au votat aproape 12.000 de persoane și a acumulat 42% din voturile alegătorilor.

Cine e vicepreședintele de partid care a ajuns deputat în ParlamentVicepreședintele de partid care a ajuns deputat în Parlament

Potrivit portalului Moldova Curată, Liviu Vovc a activat în cadrul unei companii de construcții „Luvitan-Grup” S.R.L. Firma este specializată în servicii de iluminare, termoficare și ventilare, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Liviu Vovc a declarat pentru Campania „Parlament Curat” că firma a fost prima instituție la care a fost angajat în februarie 2015, în calitate de arhitect-proiectant. După ce s-a implicat activ în protestele stradale, Liviu Vovc spune că a fost nevoit să plece din companie în luna octombrie a aceluiași an, deoarece firma începuse să aibă diverse controale, iar acest fapt îi afecta activitatea. 

Deși este membru și vicepreședinte al PPDA, potrivit rapoartelor prezentate la CEC, Liviu Vovc nu figurează cu donații către partid. Acesta a declarat pentru Campania ”Parlament Curat” că a cotizat anul trecut cu 240 de lei.

La capitolul venituri, candidatul declară doar salariul soției, care în ultimii doi ani a fost de 25 de mii de lei. Liviu Vovc declară doar o bursă de la Universitatea de Stat în sumă de 28 de mii de lei. Candidatul are două terenuri agricole în sumă de de aproape 35 de mii de lei. De asemenea, familia Vovc dețin cote părți în două apartamente.

Pe circumscripția nr.22, or. Ialoveni au candidat cinci concurenți. Aceștia sunt: Monica Babuc din partea PDM, Ludmila Onu de la PSRM, Victor Sănduă (PP Șor)și Angela Istrate candidat independent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării