main logo
12794

Cine e unicul deputat care a votat contra ridicării imunității lui Șor

A patra cerere de ridicare a imunității parlamentare a lui Ilan Șor a fost susținută de 78 de deputați (60 de deputați PAS și 18 deputați BCS).

Cine e unicul deputat care a votat contra ridicării imunității lui ȘorFoto: parlament.md

Un parlamentar a votat împotrivă. Este vorba despre președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Liderul comuniștilor nu și-a explicat în niciun fel decizia. 

De menționat că, în cazul celorlalte trei cereri de ridicare a imunității lui Șor, examinate până la această oră de Parlament, Voronin a votat pentru. 


Amintim că, la data de 23 decembrie, Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară. Plenul Parlamentului a decis acest lucru după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu, a venit cu nouă solicitări în acest sens. 

Șor este acuzat de fals în declarații, escrocherie, spălare de bani, delapidarea averii străine, abuz de putere și abuz de serviciu, crearea și conducerea unui grup criminal organizat. 

Potrivit procurorului general interimar, după ridicarea imunității, Procuratura Generală va putea avansa în cadrul urmăririi penale, sechestrării bunurilor și inclusiv va putea solicita extrădarea lui Ilan Șor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării