main logo
731

Cine e și care-i averea candidatului PDM pentru circumscripția Nisporeni

Președintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș, este candidatul Partidului Democrat pentru circumscripția nr. 17 - Nisporeni și trei sate din Strășeni.

Cine e și care-i averea candidatului PDM pentru circumscripția NisporeniFoto: zdg.md

Anunțul a fost făcut de ex-premierul Pavel Filip, în cadrul emisiunii „Loc de Dialog” de la postul public Radio Moldova, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Astăzi am luat o decizie la Consiliul Național pentru circumscripția Nisporeni. Acolo va participa domnul Verdeș. În celelalte trei încă nu a fost luată o decizie finală, dar cred că săptămâna aceasta vom pune punct”, a declarat președintele interimar al PDM, Pavel Filip. 

Totodată, Pavel Filip a precizat că în zilele următoare, formațiunea politică va decide cine va candida din partea PDM pentru celelalte circumscripții uninominale.

Ghenadie Verdeș a fost ales în funcția de președinte al raionul Nisporeni în septembrie 2017. Anterior, acesta a deținut funcția de vicepreședinte al raionului.

Potrivit declarației de avere și interese personale, Ghenadie Verdeș afirmă că a primit în anul 2018 un salariu de peste 166 de mii de lei de la Consiliul Raional Nisporeni. 

Ghenadie Verdeș declară că familia sa deține trei terenuri, un apartament și un autoturism de model Renault Scenic fabricat în anul 2002 și cumpărat în anul 2009 cu zero lei.

Amintim că pe 20 octombrie, odată cu alegerile locale generale, vor avea loc și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții: nr.17 - Nisporeni; nr. 33 - suburbiile din Chişinău; nr.48 - localităţile din regiunea transnistreană şi circumscripţia nr. 50 - Europa de Vest. 

Aceste circumscripții au devenit vacante după ce deputații Vladimir Plahotniuc și Viorel Melnic și-au depus mandatele de deputați, iar Andrei Năstase și Maia Sandu au ales funcțiile de prim-ministru și, respectiv, vicepremier.

În circumscripția nr. 17 - Nisporeni, din partea PSRM - va candida Pavel Artamonov. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării