Cine e Ion Creangă, funcționarul bănuit de trădare de patrie și complot
Șeful Direcției juridice a Parlamentului (suspendat din funcție acum), care este suspectat că transmitea informații rușilor, avea acces la toate documentele care circulă în legislativ, inclusiv la cele secrete, au spus Europei Libere subalterni ai lui Ion Creangă, deputați și surse de la Securitate.

Timp de mai bine de un an, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a monitorizat activitatea șefului Direcției juridice a Parlamentului, suspectându-l de cooperare cu serviciile de informații ruse, transmite Știri.md cu referire la moldova.europalibera.org.
În ziua reținerii sale, mulți dintre subalternii săi și chiar deputați cu care lucrase au fost șocați de veste. Creangă lucrează în această direcție mai bine de 30 de ani, din 1992, iar din 2009 o conduce și are în subordine peste 20 de persoane.
Președinții de Parlament din toate legislaturile de la Independență încoace se consultau cu Ion Creangă, iar proiectele deputaților nu treceau fără un aviz din partea lui.
Surse din Parlament și de la Securitate au spus Europei Libere că, după reținere, directorul SIS ar fi avut o discuție cu subalternii lui Creangă. Ei au primit răspunsuri la toate întrebările lor privind acuzațiile care-i sunt aduse lui Creangă și modul în care acesta ar fi interacționat cu reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.
Citește tot articolul pe moldova.europalibera.org.
Citește și: Acuzați de spionaj, Ion Creangă și angajatul IGPF, în arest preventiv
Citește și: Percheziții la Parlament: Doi bănuiți, reținuți pentru 72 de ore
Citește și: Ambasada Rusiei a comentat cazul funcționarilor reținuți pentru spionaj