main logo
793

Cine au șanse să fie președinte și vicepreședinte ai CEC

Mâine ar putea fi ales președintele și vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale. Cel puțin, aceasta reflectă ordinea de zi a ședinței CEC.

Cine au șanse să fie președinte și vicepreședinte ai CECFoto: stiri.md

Menționăm că la data de 16 iulie, Parlamentul a numit trei membri ai Comisiei Electorale Centrale, după ce Alina Russu, Rodica Ciubotaru și Iurie Ciocan și-au dat demisia, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Aceștia sunt:

Pavel Dumitru, avocat, fost candidat la funcția de deputat la alegerile parlamentare din 24 februarie 2018, acesta fiind plasat în listă pe locul 28.

Al doilea pe listă este Cimil Dorin, care este la fel avocat. Începând cu anul 1995 Dorin Cimil activează la catedra de Drept Civil, Facultatea de Drept, USM. Este titular al cursurilor ”Drept civil. Contracte speciale” și ”Calificarea raporturilor contractuale”, USM, Facultatea de Drept.

În anul 2001 a susținut teza de doctorat la Universitatea de Stat din Moscova “M.V.Lomonosov”.

Până la fondarea BAA” Parteneriat Academic pentru Justiție” a fost avocat în BAA “Facultatea de drept” (1996-2014).

Este specializat în domeniul comercial, bancar, transporturilor, asigurărilor.

Al treilea candidat este Maxim Lebedinshi, fratele deputatului socialist, Andrian Lebedinshi. Primul, pentru moment este consilierul președintelui Igor Dodon.

Maxim Lebedinshi a mai fost membru al CEC în perioada iunie 2016 – februarie 2017.

Precizăm că Comisia Electorală Centrală este constituită din 9 membri: un membru este desemnat de către Preşedintele Republicii Moldova, ceilalţi 8 membri sunt desemnaţi de către Parlament, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi a opoziţiei.

Membrii CEC sunt inamovibili şi nu pot fi membri ai partidelor şi ai altor organizaţii social-politice. Mandatul Comisiei Electorale Centrale este de cinci ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării