main logo
763

Cinci deputați, gata să renunțe la fotoliul de parlamentar

În total, cinci deputați din actualul Legislativ sunt gata să renunțe la fotoliul de parlamentar în favoarea celui de primar.

Cinci deputați, gata să renunțe la fotoliul de parlamentarFoto: știri.md

Este vorba de trei socialiști și doi democrați. Doi dintre ei aspiră la cârma Chișinăului, ceilalți - la Bălți, Căușeni și Hîncești, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Socialistul Ion Ceban și democratul Vladimir Cebotari luptă în aceeași cursă – cea pentru șefia Primăriei Chișinău. În timp ce primul este la a doua experiență, fiind învins în 2018 de Andrei Năstase, deputatul PDM este pentru prima dată în ipostaza de candidat la fotoliul de primar. Ambii au fost aleși în Legislativ pe circumscripția națională, adică pe listă de partid.

Un alt deputat PSRM, Alexandr Nesterovschi, aspiră la șefia municipiului Bălți. Dacă va elibera fotoliul de deputat, vor fi organizate alegeri parlamentare noi. Și asta pentru că a ajuns în Parlament în urma votului din circumscripția uninominală nr. 10 Bălți.

Iar democratul Grigore Repeșciuc vrea să revină la cârma orașului Căușeni, unde a mai deținut două mandate începând cu anul 2011. Repeșciuc a fost ales deputat în circumscripția nr. 35 Căușeni. Prin urmare, dacă îi va reuși să convingă alegătorii, ar urma să fie organizate și în această circumscripție alegeri parlamentare noi.

Și democratul Alexandru Botnari vrea să revină la vechiul loc de muncă – primar de Hîncești. Și el a învins în alegerile parlamentare în circumscripție uninominală – nr. 38 Hîncești. A fost primar al municipiului Hîncești din 2003, fiind până în 2009 candidat independent. Ulterior, a aderat la Partidul Democrat.

Amintim că alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie. Tot atunci se vor organiza alegeri locale noi în patru circumscripții uninominale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării