main logo
591

Cimil: Pentru campanie electorală pe internet este nevoie de regulament

Pentru monitorizarea campaniei electorale pe internet este nevoie de un regulament separat, pe care autoritățile responsabile nu reușesc să-l pregătească până la alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc în 11 iulie.

Cimil: Pentru campanie electorală pe internet este nevoie de regulamentFoto: știri.md

Subiectul devine tot mai actual în condiții de restricții, legate de pandemie de COVID-19. Despre asta a povestit președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, în cadrul unui interviu oferit pentru CANAL5, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

"În unele ţări, în care am avut ocazie să mergem cu monitorizarea alegerilor, o mare parte a campaniei electorale a trecut pe reţele de socializare, datorită faptului că s-au impus nişte condiţii mai dure în privinţa contactului fizic. Consider că şi în Republica Moldova va fi această soluţie. Trebuie să fie aceleaşi reguli de accesibilitate, şi de cost, şi de toate procedurile respective pentru fiecare concurent electoral. Cu părerea de rău, administratorii acestor reţele nu se află în Republica Moldova, se află în alte. Să impui anumite condiţii în acest sens este destul de complicat, dar noi avem un dialog cu unii administratori de reţele de socializare", a menționat Dorin Cimil.

De asemenea, Dorin Cimil a menționat că la alegerile anticipate din 11 iulie vor fi introduse mai multe măsuri de protecţie anti-COVID-19, care au fost valabile și la prezidențialele de anul trecut. Printre acestea se numără limitarea numărului de participanți la întâlnirile cu alegători, purtarea măștii și păstrarea distanței sociale. Aceste reguli vor fi adaptate în funcţie de situația epidimiologică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării